Het toerisme in Pattaya zal op een laag pitje blijven totdat de immigratie- en alcoholregels in Thailand versoepeld zijn

PATTAYA :- Deze badplaats aan de oostkust van Thailand is volgens de president van de toeristische raad van de provincie Chonburi nog steeds bijzonder rustig, sinds het op 1 november heropend is voor internationale toeristen, is 95% van de reizigers Thais, in plaats van toeristen, maar zakenmensen en expats.  En véél van de toeristen trekken binnen de kortste keren aan hun stutten als ze merken dat alles gesloten is en dat er geen uitgaans- of uitgaansgelegenheden zijn.

De president schat dat van de 1.000 tot 2.000 internationale toeristen die Thailand dagelijks bezoeken, volgens de Thai Tourism Authority, ongeveer 10% van de reizigers stopt in Pattaya.  De stad ziet gemiddeld zo’n 6.000 tot 7.000 bezoekers per maand – een bijzonder miniem aantal van de dagen voorafgaand aan de pandemie toen gemiddeld 1 miljoen mensen Pattaya per maand bezochten tijdens het hoogseizoen van november tot maart.

Hij zegt dat de omloopsnelheid nu veel sneller is dan vroeger, wat de stijging van het aantal boekingen goedmaakt.  Mensen boeken één nacht en vertrekken daarna, terwijl voor de Covid19 pandemie een enkele boeking vaak 10 nachten tot 2 weken betekende.

Een nadere blik op de boeking’s cijfers onthult de reden voor zoveel korte verblijven: de meeste internationale aankomsten die naar Thailand komen, zijn expats die naar huis komen.  Ze komen aan, doen hun RT-PCR-test en checken in in het gewenste hotel terwijl ze wachten op hun resultaten.  Zodra de test negatief is, gaan ze rechtstreeks naar hun huis of condominium of huren één appartement.

De voorzitter van de toeristische raad ziet het gebrek aan toeristen in Pattaya als een direct gevolg van de ingewikkelde regels die mensen moeten doorlopen om Thailand te bereiken, wat potentiële toeristen ontmoedigt.  Andere vakantielanden vereisen een vaccinatie en een negatieve test voor het instappen en… that’s it!  Geen ingewikkelde documentarchiveringsprocessen of quarantaine of vereiste hotelboekingen.  Hij stelde voor om op zijn minst over te stappen op antigeentestkits, die exponentieel goedkoper en veel sneller zijn, zodat aankomende reizigers meteen aan hun vakantie kunnen beginnen.

Maar het andere emolumenten die buitenlandse reizigers ernstig van hun recht heeft ontnomen, zijn de draconische beperkingen op drinken en amusement.  De onnodige verwarring van het openen van 17 toeristische bestemmingen in de sandbox, maar het toestaan ​​van alcohol in 4 daarvan, irriteert reizigers en creëert een negatieve reputatie voor potentiële reizigers online.

Zelfs als ze niet ingaan op de demografie van wilde feesten, zou een groot percentage buitenlanders graag een drankje willen drinken bij hun maaltijd.  Maar als we het toch over de feesten hebben als het niet in ieders belang is, de aantrekkingskracht van het nachtleven en entertainment voor met name Thailand en Pattaya niet te ontkennen.  En zelfs voor degenen die niet naar de clubs gaan, trekt het nachtleven meer toeristen, waardoor meer lokale bedrijven kunnen openen en bloeien, waardoor een vlindereffect ontstaat waarvan alle toeristische gebieden in Pattaya profiteren.

De voorzitter van de toeristische raad zei dat hij de inspanningen steunt van honderden lokale bar- en bedrijfseigenaren en 8 grote toeristenverenigingen die de regering hebben gevraagd om het nachtleven en entertainment in Pattaya eerder vroeger dan later te heropenen.  Helaas lijkt het erop dat de feestdagen in Pattaya erg rustig zullen worden…erg rustig zelfs!

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: wochenblitz.com

3 gedachten aan “Het toerisme in Pattaya zal op een laag pitje blijven totdat de immigratie- en alcoholregels in Thailand versoepeld zijn”

  1. Wilde begin November ook naar Thailand en o.a. naar Pattaya komen, maar toch afgezegd. Vakantie is overdag sideseeing en strand en in de avond lekker eten en n alcoholische versnapering. Heb nu m’n hoop gevestigd op eind januari begin februari. We gaan het zien. Anders maarweer Canarische Eilanden. Ook mooi weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!