Thailand heeft meer dan 2.800 websites uit de lucht gehaald tijdens het hardhandig optreden tegen het online gokken

THAILAND:- In de afgelopen 12 maanden zijn er méér door het ministerie van Digitale Economie en Samenleving méér dan 2.800 websites voor online gokken uit de lucht gehaald. Dit betreft één hardhandige campagne van het ministerie om de negatieve impact van online gokken op de jeugd en het grote publiek te voorkomen. 

De Minister van Digitale Economie en Samenleving Chaiwut Thanakamanusorn verklaarde dat het ministerie, samen met zijn partners, waaronder de Koninklijke Thaise politie, de campagne in september 2020 had gelanceerd. In het kader van de campagne zal het ministerie bewijs verzamelen en voorleggen aan de rechtbank om een ​​bevel tot stopzetting van de websites uit te vaardigen, evenals informatie verstrekken over de operators, zodat de politie relevante aanklachten kan indienen. 

In de afgelopen 12 maanden (september 2021 – augustus 2022) hebben functionarissen in totaal 2.819 URL’s afgesloten die worden verdacht van het exploiteren van online gokdiensten. Dit aantal is meer dan het dubbele van de 1.259 websites die tussen september 2020 en augustus 2021 zijn gesloten. 

Minister Chaiwut drong er bij mensen die informatie hebben over online gokwebsites op aan om het ministerie te waarschuwen via hotline 1212 of een bericht te sturen naar facebook @DESMonitor. 

“Online gokken vormt een ernstige bedreiging voor de jeugd en het grote publiek, omdat het kan leiden tot problemen, zoals het toevoegen van kansspelen, illegale leningen en oplichting voor persoonlijke en financiële informatie via internet of callcenters”, zegt Chaiwut. 

“”Het ministerie zal deze websites blijven vinden en ze sluiten om de mensen te beschermen, en om de exploitanten te vervolgen in de ruimste zin van de wet”, aldus de minister.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!