Bosbeambten nemen juridische stappen tegen de Hmong bevolking op de berg Phetchabun in Noord-Thailand 

PHETCHABUN:- Lokale bosbeambten hebben de politie woensdag gevraagd om juridische stappen te ondernemen tegen de Hmong-mensen die weigerde een ​​resorthotel te verlaten dat naar verluidt illegaal op de Phu Thap Boek-berg was gebouwd, onderwijl vroegen de autoriteiten zich waarom er niet eerder was opgetreden tegen dit geval van land inbreuk.

Een groep lokale functionarissen van het Royal Forest Department diende de klacht in bij het politiebureau van Lom Kao en zochten juridische stappen tegen een groep mensen die hen ervan weerhielden een resorthotel te ontruimen.

Het incident vond plaats eerder deze week toen ambtenaren van bosbouw, administratieve, interne veiligheid en sociale ontwikkeling op het punt stonden om 12 nieuwe resorthotels te inspecteren die naar verluidt het bosgebied op Phu Thap Boek in tambon Ban Noen van het district Lom Kao hadden binnengedrongen. 

De functionarissen zeiden dat een aantal lokale bewoners om ongeveer 14.40 uur drie pick-uptrucks parkeerden om hun uitgang van een resorthotel op Phu Thap Boek te blokkeren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand
Bron: BBK Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!