Thailand heeft het verbod voor ongeoorloofde openbare bijeenkomsten van stal gehaald, om aantal covid19 infecties te beteugelen 

BANGKOK:- De commandant van de Thaise strijdkrachten, generaal Chalermpol Srisawat, heeft in zijn hoedanigheid van officier die verantwoordelijk is voor het behandelen van noodsituaties in verband met veiligheidskwesties, een bericht uitgegeven dat eergisteren in de Royal Gazette werd gepubliceerd.

Het verbiedt ongeoorloofde openbare bijeenkomsten, aangezien het aantal covid19 infecties, dat heeft geleid tot een toenemend aantal ziekenhuisopnames, ernstige gevallen en sterfgevallen, ondanks de vaccinboosters blijft stijgen.

De maatregel is in overeenstemming met en vormt een aanvulling op de noodtoestand die sinds maart 2020 van kracht is en voor de 19e keer verlengd tot eind september 2022.

Ondanks oproepen van pro-democratische en mensenrechtengroeperingen om het nooddecreet en de bijbehorende verboden op te heffen, waarbij wordt gezegd dat de beperkingen zijn gebruikt om politieke bewegingen en de vrijheid van meningsuiting te onderdrukken, blijft het decreet van kracht en zal het naar verwachting in ieder geval tot november gelden, wanneer Thailand organiseert APEC-top (Asia-Pacific Economic Cooperation) 2022.

Volgens het decreet kan de politie het leger inschakelen om het verbod af te dwingen, en iedereen die het verbod overtreedt, riskeert een gevangenisstraf van twee jaar en/of een boete van 40.000 baht als hij wordt veroordeeld.  Bijeenkomsten zijn alleen toegestaan ​​met toestemming van de verantwoordelijke autoriteiten.

De aankondiging zei dat het verbod in overeenstemming is met het overheidsbeleid dat gericht is op het heropenen van het land na de pandemie en het stimuleren van de economie, terwijl de veiligheidsmaatregelen strikt worden nageleefd.

Naast openbare bijeenkomsten waar het risico van verspreiding van de ziekte bestaat, zijn andere handelingen en activiteiten waarvan wordt aangenomen dat ze het leed van de bevolking vergroten of bijdragen aan de verspreiding van de ziekte, verboden.

De aankondiging maakt het mogelijk om openbare bijeenkomsten te organiseren onder de voorwaarden van de Wet openbare bijeenkomsten.  Een van de voorwaarden is dat de organisator 24 uur voor het evenement de lokale politie moet verwittigen.

Naar verluidt worden momenteel in Thailand elke dag bijna 2.000 mensen met covid19 verschijnselen in het ziekenhuis opgenomen, waarbij het aantal milde en asymptomatische gevallen thuis minstens 10 keer zo hoog is.

Ongeveer 53,5 miljoen mensen hebben ten minste twee doses van het vaccin gekregen, waarvan bijna 31 miljoen al een booster-injectie hebben gekregen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: thaipbsworld.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!