Thailand behoudt zijn tweede plaats als het gevaarlijkste land  mbt het verkeer

BANGKOK:- Een Amerikaans educatief platform voor automobilisten heeft het koninkrijk Thailand gerangschikt als het op één na gevaarlijkste land om in te rijden.

Alleen Zuid-Afrika wordt beschouwd als een gevaarlijker plaats om te rijden dan het Koninkrijk Thailand, met de VS op de derde plaats.

Het ministerie van Transport meldde dat er in 2020 en 2021 32.190 verkeersongevallen waren en dat de meeste slachtoffers pick-uptrucks waren.  Er waren 21.052 ongevallen in 2020 en 11.138 ongevallen in 2021.

Het in de VS gevestigde Zutobi, een educatieve website voor chauffeurs die jaarlijks verkeersongevallen over de hele wereld meet, onthulde dat Thailand slecht scoort in vijf verschillende categorieën.

De categorieën omvatten geschatte verkeersdoden, maximale snelheidslimieten op snelwegen, percentages voor het dragen van veiligheidsgordels, alcoholgerelateerde sterfgevallen en limieten voor alcoholconcentratie in het bloed.

Zutobi plaatste Thailand op de tweede plaats met 4,35 punten, achter Zuid-Afrika met 3,41 punten, en de VS werd derde met 5,03 punten.

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat onthulde dat motorfietsen niet de meeste ongevallen veroorzaakten en dat de meeste botsingen in 2020 en 2021 betrekking hadden op pick-up trucks (37%), gevolgd door een categorie particuliere en openbare voertuigen (27%.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!