Dakloze Thaise man gaat het dierenpad op om zijn “Happie en Snappie” in de gevangenis te krijgen

CHONBURI:- Met geen vooruitzicht op werk, een dak boven het hoofd en géén geld om eten te kopen, ging een oude man het dievenpad op, zodat hij gevangen zou worden en in de gevangenis eten zou krijgen en tenminste een dak boven zijn hoofd had.

De 60-jarige khun Pichit werd vorige week in het district Sattahip in de provincie Chonburi gearresteerd nadat hij met opzet drie stukken zeep uit een plaatselijke winkel had gestolen om naar de gevangenis te gaan.

Khun Pichit nam drie stukken zeep, die elk 17 baht kosten, in totaal 51 baht, weg bij de Siri-Osoth Pharmacy in Sattahip. De eigenaar van de apotheek, Wirawat Korsirivalanon, belde de politie om de man te laten arresteren.

Luitenant-kolonel Paiboon Laohanawat, rechercheur op het politiebureau van Sattahip, arriveerde al snel en beschuldigde khun Pichit van diefstal.

Een goede burger kwam tussenbeide en probeerde de stukken zeep te betalen, maar de oude man weigerde zijn welwillendheid te accepteren. QHij vertelde de burger dat als hij voor de goederen betaalt, hij vrij rond zal lopen en waarschijnlijk zal verhongeren.  Maar als hij naar de gevangenis gaat, krijgt hij minstens drie maaltijden per dag, een bed en een dak boven zijn hoofd en zal hij waarschijnlijk vrienden vinden om mee te babbelen.q

Dit is een algemeen verhaal wat zich over de hele wereld afspeelt, dus niet alleen in Thailand.  De winsten van bedrijven stijgen en stijgen en mensen aan de top worden rijker en rijker terwijl “Jan met de pet” lijdt  onder de hebzucht van het kapitalisme.  

Er moet iets echts veranderen!

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Thairath 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand  
Bron: Thairath

Eén gedachte over “Dakloze Thaise man gaat het dierenpad op om zijn “Happie en Snappie” in de gevangenis te krijgen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!