Thailand heeft het plan om een belastingvrij paradijs voor buitenlandse bezoekers te worden

BANGKOK:- De Thaise regering streeft ambitieuze plannen na om van het land een belastingvrij paradijs te maken en zo haar positie van een toeristisch land met een sterke economie te maken. Een onlangs in opdracht gegeven onderzoek heeft tot deze stap geleid, die tot doel heeft toeristen aan te moedigen meer in het land aankopen te doen.

Gisteren heeft het kabinet in principe vijf belangrijke maatregelen goedgekeurd die zijn voorgesteld door het ministerie van Financiën, zo maakte regeringswoordvoerder Chai Wacharonke bekend. 

Een belangrijke maatregel is om belastingvrije winkels bij aankomst om internationale bezoekers te sluiten en de bezoekers aan te moedigen tijdens hun verblijf in Thailand aankopen te doen. De belastingvrije winkels in de vertrekgebieden van de luchthaven blijven echter behouden.

Een andere maatregel is bedoeld om de binnenlandse bestedingen van de lokale bevolking en internationale toeristen aan te moedigen door belasting- en financiële voordelen te bieden voor lokaal geproduceerde producten zoals parfums, kleding en modetassen.

Een andere voorgestelde maatregel is het herstructureren van de verbruiksbelasting om bepaalde producten aantrekkelijker te maken. De prijzen kunnen zelfs goedkoper zijn dan vergelijkbare producten in andere landen. 

Het versoepelen van de openingstijden van nachtelijke uitgaansgelegenheden in belangrijke toeristische gebieden is een vierde geplande maatregel om het toerisme te stimuleren.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken zal worden belast met het onderzoeken van manieren om de inkomsten uit toerisme te vergroten, terwijl het ministerie van Buitenlandse Zaken zal onderzoeken of visumvrij reizen kan worden uitgebreid naar bezoekers uit meer landen. 

Om buitenlandse toeristen aan te moedigen Thaise merkproducten te kopen, zouden de producten in de belastingvrije winkels bij aankomst kunnen worden vervangen door lokale (OTOP) producten.

Olleke Bolleke in Pattaya

2 gedachten aan “Thailand heeft het plan om een belastingvrij paradijs voor buitenlandse bezoekers te worden”

  1. Ik denk dat visumvrij kunnen reizen een heel belangrijke stap zou kunnen zijn. Al die rompslomp om een evisum te krijgen is erg zenuwslopend. Mvg Jp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!