Politie Pattaya treedt hard op tegen liefdehotels om seks onder jongeren te ontmoedigen

PATTAYA:-De politie van Pattaya heeft op Loy Krathong-avond de controles op de zgn. liefdehotels voor kort verblijf op Loy Krathong-avond geïntensiveerd om te voorkomen dat tieners seksuele activiteiten ontplooien. De politieactie is een gangbaar optreden tijdens het Loy Krathong-festival, waar tieners na het evenement meestal rondhangen en vatbaar zijn voor ongepast seksueel gedrag, aldus de politie van Pattaya.

Het primaire doel van het initiatief is om personen onder de twintig jaar te beschermen tegen de gevaren van onveilige seks, aanranding en vroegtijdige seksuele activiteit, aldus de politie van Pattaya.

Volgens Kolonel Thanapong, commissaris op het hoofdbureau van politie Pattaya erkende de grotere kans dat tieners zich tijdens het Loy Krathong-evenement ongepast gedragen. Hij verklaarde dat sommige tieners ervoor kiezen om rond te hangen nadat ze hun Krathongs hebben losgelaten of hebben deelgenomen aan alcoholdrinkende bijeenkomsten. Bijgevolg kan dit gedrag hun beoordelingsvermogen en zelfbeheersing aantasten en een risico vormen op onbeschermde seks die tot ongewenste zwangerschappen leidt.

Kolonel Thanapong zei verder dat hotels voor kort verblijf als locaties met een hoog risico worden beschouwd, omdat ze vaak onder minimaal toezicht service verlenen en daarmee een voedingsbodem bieden voor illegale activiteiten.

Als reactie op deze zorgen werken wetshandhavingsfunctionarissen in Pattaya nauw samen met hotelexploitanten om de identificatie te verifiëren van personen die hun vestigingen betreden. Bezoekers moeten minimaal 20 jaar oud zijn en als er minderjarigen of verdacht gedrag worden opgemerkt, krijgt het hotelpersoneel de opdracht om dit onmiddellijk te melden bij de politie.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!