Thailand heeft een overstroming’s alarm voor de provincie Prachuap Khiri Khan en 14 andere zuidelijke provincies afgegeven

THAILAND:- De provincie Prachuap Khiri Khan en 14 andere zuidelijke provincies zijn vandaag tot dinsdag (7-10 mei) gewaarschuwd voor plotselinge overstromingen en overtollige waterafvoer.

De andere 14 zuidelijke provincies met hoogwateralarm zijn Chumphon, Surat Thani, Nakhon Si Thammarat, Patthalung, Songkhla, Pattani, Yala, Narathiwat, Ranong, Phang Nga, Phuket, Krabi, Trang en Satun.

Het departement voor rampenpreventie en mitigatie heeft het alarm afgegeven na een voorspelling van onweersbuien en zware regen door het Thaise Meteorologische Departement.  Het weerbericht van het weerinstituut van vandaag liet weten dat een cycloon in de Golf van Bengalen vanaf vandaag tot maandag sterke zuidoostelijke stormen over de Andamanse Zee, Thailand en de Golf zal brengen.

Er worden onweersbuien met geïsoleerde zware regenval voorspeld over het hele land, terwijl mensen in het zuiden moeten oppassen voor de zware weersomstandigheden die plotselinge overstromingen en overstromingen kunnen veroorzaken.

De afdeling rampenpreventie werkt samen met de lokale autoriteiten en het leger om de situatie in de gaten te houden en uitrusting voor te bereiden, waaronder zandzakken, boten en waterpompen.  Het adviseerde mensen ook om de weerupdates van de meteorologische afdeling nauwlettend te volgen of de mobiele applicatie “Thai Disaster Alert” te downloaden.

Neem contact op met de hotline 1784 of Line @1784DDPM om overstromingsgerelateerde schade of rampen te melden.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!