Thailand heeft de eerste nacht van de nieuwe Covid19 maatregelen, inclusief de avondklok in Bangkok achter de rug

~IN BANGKOK ZIJN DE TEUGELS STRAKKER AANGEHAALD~
(Een strengere discipline invoeren)

THAILAND:- De Thaise regering heeft gisteren de eerste nacht voor de meer dan tien miljoen inwoners van hoofdstad Bangkok meegemaakt. Thailand kampt met de grootste coronagolf sinds het begin van de pandemie.

Tot dusver telt Thailand officieel 345.027 Covid-besmettingen en 2.791 overlijdens. De meeste daarvan zijn terug te leiden tot de huidige golf, die sinds april opgang maakt, als gevolg van de alfa- en deltavarianten. 

De varianten doken eerst op in een chique buurt van Bangkok, maar ze verspreidden zich nadien snel. De trage vaccinatiecampagne en een beperkte testcapaciteit werkten die verspreiding in de hand. “De situatie is zorgwekkend”, zegt gezondheidsminister Anutin Charnvirakul. “De deltavariant heeft zich in verschillende provincies verspreid.” De overheid onderzoekt ook gevallen van dubbele besmettingen met de alfa- en deltavariant. 

Zondagnacht installeerde de politie blokkades in Bangkok om de avondklok te controleren. De inwoners mogen tussen 21 en 4 uur de straat niet op. Daarnaast zijn bijeenkomsten van meer dan vijf personen verboden en wordt telewerk aangemoedigd. Het openbaar vervoer valt stil om 21 uur en winkelcentra sluiten om 20 uur. 

Vaccinatiestrategie
Thailand paste overigens maandag ook zijn VACINATIESTRATEGIE aan. Het zal het Chinese vaccin Sinovac combineren met het Engels AstraZeneca, in een poging om de verspreiding van de alfa- en deltavarianten tegen te gaan. 

Thailand had nog maar pas, op 1 juli, zijn grenzen heropend voor internationale reizigers. Toerisme is goed voor een vijfde van de economie in Thailand. De Thaise regering kondigde vorige maand aan dat ze het volledige land in oktober wil heropenen voor wie volledig gevaccineerd is.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: AFP
Content: Redactie 
Bron: HLN.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!