De gewiekstheid van Lupin in Bangkok, privé chauffeur steelt zeer zeldzame Koninklijke portretten van zijn werkgever 

BANGKOK:– De Thai Media vergeleek de dief in het geval van het stelen van antiek van zijn werkgever met ‘Arsène Lupin’, zoals in de beroemde film, omdat hij van plan was waardevolle spullen te stelen zonder maandenlang te worden betrapt en erin slaagde ze op de zwarte markt te verkopen, voor honderdduizenden baht.

Gisteren gaf generaal Theeradej Thammasuthee, commandant van de stad recherche Bangkok, het onderzoeksteam opdracht de 36-jarige Khun Nawa Hongsakul, ook bekend als Tick, te arresteren. Hij werd gezocht op basis van een arrestatiebevel van de 

Strafrechtbank in Zuid-Bangkok wegens diefstal door een werkgever die een voertuig gebruikte om de misdaad te vergemakkelijken, de gestolen goederen te vervoeren of arrestatie te ontwijken, en ook voor het ontvangen van gestolen eigendommen.

Deze zaak begon op 4 mei 2024, toen er brand uitbrak in het huis van khun Kritsana, CEO van een reclamebedrijf, in het gebied van Bang Na. De oorzaak was onbekend, maar forensisch onderzoek concludeerde dat er sprake was van kortsluiting in de controlekamer op de begane grond.

Later inspecteerde Kritsana de derde verdieping van het huis, waar zeldzame foto’s waren opgeslagen. Hij ontdekte dat vier ingelijste portretten van koning Rama V met koninklijke handtekeningen, meer dan 120 jaar oud en van onschatbare familiewaarde, ontbraken. Hij meldde dit gelijk op het politiebureau van Bang Na.

De politie ondervroeg vier verdachten uit het huishouden, maar benaderde Nawa niet voor ondervraging. Dit kwam doordat Nawa pas eerder dit jaar als prive chauffeur van Khun Kritsana was gaan werken toen hij het huis betrok. Voorheen werkte hij sinds 2022 bij het bedrijf van Kritsana. Nadat de foto’s verdwenen waren, zette de heer Nawa zijn rijtaken zoals gewoonlijk voort, alsof er niets was gebeurd.

Later vond generaal-majoor Theeradej van de politie aanwijzingen op de zwarte markt dat antiquairs in de provincies Chonburi, Nakhon Pathom en Nonthaburi de waardevolle spullen hadden gekocht voor een totaalbedrag van 100.000 baht.

Rechercheurs van het politiebureau van Bang Na vroegen vervolgens om een ​​arrestatiebevel. Later hoorden ze dat de verdachte op weg was naar een warenhuis aan Phaya Thai Road. Ze volgden het busje van Kritsana vanaf het kruispunt Phan Fa, niet zeker of Nawa zelf reed. Toen het busje de voorkant van het hoofdkwartier van de Royal Thai Police bereikte nabij het kruispunt Ratchaprasong, zagen agenten Nawa in het voertuig en arresteerden hem onmiddellijk.

De heer Nawa bekende dat hij de eigendommen van zijn werkgever had gestolen om meerdere illegale schulden af ​​te betalen.

Een antecedentenonderzoek van Nawa bracht twee eerdere strafzaken aan het licht: beschuldigingen van gokexploitant of organisator op het politiebureau van Samrong Nuea op 7 juni 2015, en beschuldigingen van het overtreden van de avondklokregels en rijden onder invloed van alcohol of andere bedwelmende middelen in Samrong Gebied van het politiebureau van Nuea op 18 september 2021.

Khun Nawa is vervolgens de Thaise krant Khaosod overgedragen aan de rechercheafdeling van het politiebureau van Bang Na voor verdere juridische procedures. 

Olleke Bolleke in Pattaya 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!