Thailand geniet positieve feedback van cannabis patiënten

~HET HINKEND PAARD KOMT ER ACHTERAAN~
(Na blijdschap volgt iets (vaak) minder aangenaams)

NAN:- 74 procent van de patiënten die werden behandeld in 758 klinieken met een vergunning om medische marihuanaproducten in het hele land voor te schrijven, zou volgens het ministerie van Volksgezondheid positief te zijn over de behandeling.  

Tijdens een bezoek aan een kliniek aan de Rajamangala University of Technology Lanna in Nan, liet de vice-minister van Volksgezondheid,  Khun Sathit Pitutecha de resultaten van een enquête weten, waarmee het standpunt van het ministerie bevestigd werd over het promoten van cannabis als een alternatieve medische behandeling.  

De op cannabis gebaseerde preparaten worden voorgeschreven om patiënten met epilepsie, multiple sclerose en pijn geassocieerd met kanker en andere chronische ziekten te behandelen.  

Van de 758 erkende klinieken in het hele land zijn 419 klinieken gespecialiseerd in traditionele Thaise geneeskunde en de rest zijn huisartsenpraktijken.  

Khun Sathit zei dat 300 bedrijven toestemming hebben gekregen van het ministerie van Volksgezondheid om cannabisextracten, oliën en andere tincturen te maken die in de traditionele Thaise geneeskunde worden gebruikt.  Een opmerkelijk voorbeeld is de Nam Kian-gemeenschap in het Phu Chiang-district van Nan, die een vergunning heeft gekregen om cannabis te kweken van het ministerie van Volksgezondheid.  

Het maakt producten zoals medicijnen, cosmetica en voedselingrediënten.  De gemeenschap genereert daarmee naar verwachting ongeveer 15 miljoen baht per jaar. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron:  Daily News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!