GEEN GESMIJT MET WATER DIT JAAR TIJDENS SONGKRAN IN THAILAND

~DAT IS EEN DOMPER OP DE VREUGDE~
(Een tegenslag waardoor het plezier verdwijnt)

BANGKOK:- Watergevechten, het onderling uitsmeren van poeder en schuimpartijen zijn ​tijdens het Songkran-festival volgende maand niet toegestaan, zo liet de minister van Cultuur Itthiphol Khunpluem (ja , familie van..) weten.

De bevolking, expats en aanwezige toeristen moeten zich concentreren op de traditionele aspecten van de Thaise nieuwjaarsvieringen, zoals tempels bezoeken, voorzichtig water over de boeddhabeelden gieten, de handen van ouderen respectvol met water wassen en om hun zegeningen vragen.  

De traditionele watergevechten zouden daartegen het risico op Covid 19-infecties vergroten.  

De minister voegde eraan toe dat Khao San Road zal worden afgesloten voor verkeer voor de Songkran-vieringen, maar watergevechten zijn NIET toegestaan.  

In elke provincie mogen er wel straatparades met praalwagens plaatsvinden maar met een beperkt aantal deelnemers.  

De voorgestelde versoepeling voor Songkran zal vrijdag worden besproken tijdens een CCSA-bijeenkomst, zei premier Prayut Chan-o-cha.  

Gisteren kondigden de plv. burgemeester van Pattaya, Khun Ronnakit Ekkasing,  het Thailand Wonder Wave 2021 Songkran-Wanlai Festival aan, hij prees dit als het grootste Pattaya-muziekevenement sinds de uitbraak van Covid-19 begin vorig jaar. 

Het zal plaatsvinden onder strikte ziektebestrijdingsmaatregelen met 70 bands en artiesten in de Ramayana waterpark van 15 tot 19 april Bezoekers kunnen tot laat in de avond genieten van de concerten en attracties van het waterpark.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties:
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: 

2 gedachten aan “GEEN GESMIJT MET WATER DIT JAAR TIJDENS SONGKRAN IN THAILAND”

  1. Die burgemeester van Pattaya moet toch inzien dat er niet zoveel aan de hand is. Ik hoor dat per 1 april de quarantaine terug gebracht word naar 7 dagen. Kan dat niet gewoon op een privé adres of een hotel naar eigen keuze? Hij moet toch inzien dat deze stad langzaam koppie onder aan het gaan is bij gebrek aan toerisme! Ik hoop echt dat het beleid een beetje soepeler gaat worden in de nabije toekomst!

  2. Traditioneel Songkran vieren zou een verademing zijn. Hoge druk geweren, ijswater over je heen enzo, dat is 1x leuk maar daarna niet meer. Met je kind kun (kon) je er niet heen hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!