Thailand geeft een hittegolf waarschuwing af en dringt er bij mensen op aan om voorzorgsmaatregelen te nemen

BANGKOK:- Het Thaise ministerie van Volksgezondheid waarschuwde onlangs het publiek voor de aanhoudende hittegolf die Azië overspoelt en de strenge zomertemperaturen in Thailand aanhoudt. Het ministerie drong er bij de bevolking op aan om voorzorgsmaatregelen te nemen tegen zonnesteken en sprak met name zijn bezorgdheid uit over ouderen, jonge kinderen en mensen die buitenshuis werken.

Om de ernst van de situatie te onderstrepen, wees Dr. Opas Karnkawinpong, staatssecretaris van het ministerie van Volksgezondheid, erop dat recente grafieken op hittekaarten voor veel delen van Thailand gemiddelde pieken van meer dan 40 graden Celsius lieten zien. 

Hij uitte zijn bijzondere bezorgdheid over kwetsbare bevolkingsgroepen, die een groter risico lopen op een zonnesteek, en over gezonde personen die in de zon werken. Hij zei dat langdurig buiten zijn zonder voorzorgsmaatregelen gemakkelijk kan leiden tot een hitteberoerte.

Het ministerie adviseert mensen om preventieve maatregelen te nemen tegen een zonnesteken . Draag lichtgekleurde kleding en vermijd donkere kleding wanneer u buitenshuis werkt. Burgers wordt ook geadviseerd om regelmatig pauzes te nemen en voldoende te drinken om het lichaam te helpen afkoelen. Vroege tekenen van een zonnesteken, zoals desoriëntatie en vermoeidheid, moeten serieus worden genomen en het wordt aanbevolen om onmiddellijk bescherming en hydratatie te zoeken in plaats van te wachten tot u het bewustzijn verliest. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: NNT News

Eén gedachte over “Thailand geeft een hittegolf waarschuwing af en dringt er bij mensen op aan om voorzorgsmaatregelen te nemen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!