Thailand gaat voor het wereldrecord voor versteend hout

TAK:- Het Thaise ministerie is van plan om een ​​nieuw Guinness-wereldrecord aan te vragen voor de langste versteende boomstam nadat het 18 jaar geleden in de provincie Tak werd gevonden en langer is dan de huidige recordhouder in China.

De boomstam, gevonden in 2003 in het Doi Soi Malai National Park in de westelijke provincie, is 72,22 m lang, wat de hoogte is van een gebouw van 20 verdiepingen, zo maakte het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu bekend.

Het suggereerde dat in de oudheid de oorspronkelijke boom meer dan 100 meter hoog in een vochtig tropisch bos was.

Het versteende hout, dat zeker 120.000 jaar oud is, behoort tot de Thong Bueng-boom (Kempa), die veel voorkomt in regenwouden in het zuiden van Thailand en het Maleisische schiereiland, zei staatssecretaris Jatuporn Burutphat dinsdag.

Het wereldrecord is nu het 38 meter lange stuk dat werd gevonden in Qitai in de regio Xinjiang in het noordwesten van China.

Tijdens een bezoek aan het park eerder dit jaar hoorde minister Varawut Silpa-archa van het protocol en moedigde hij ambtenaren aan om het Guinness World Record aan te vragen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: The Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!