Thailand gaat snoeiharde juridische stappen ondernemen tegen illegale migrerende werknemers en smokkelaars

~HET VARKEN WORDT IN DE BUIK GESTOKEN~
(Door zeer krachtig optreden worden de moeilijkheden uit de weg geruimd)

BANGKOK:- De Thaise autoriteiten hebben vandaag  aangekondigd dat ze harde maatregelen zullen nemen tegen illegale arbeidsmigranten en smokkelaars, aangezien er nieuwe COVID19 infectiehaarden zijn ontdekt op werkplekken waar buitenlandse migranten werken.

Het hoofd van het Thaise immigratiedienst, luitenant generaal Sompong Chingduang, zei dat zijn afdeling met andere veiligheidsdiensten, grenspatrouillepolitie en soldaten gaat samenwerken om de grensbewaking te intensiveren en de binnenkomst van illegale migranten te voorkomen, aangezien het land worstelt met een derde golf van infecties.

Hij zei dat degenen die Thailand illegaal binnenkomen, onverwijld zullen worden vervolgd op grond van de immigratiewet, de wet op overdraagbare ziekten en het nooddecreet.  Ze kunnen een gevangenisstraf krijgen van maximaal twee jaar of een boete van maximaal 40.000 baht of een combinatie van beide.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid zijn infectiehaarden ontdekt in bedrijven die migrerende werknemers in dienst hebben, zoals in de provincies Samut Sakhon en Nakhon Ratchasima.  Alle provincies zijn nu gewaarschuwd om werknemers die naar huis terugkeren te screenen en degenen die uit risicogebieden komen en werkgevers zijn gevraagd om het verkeer van werknemers te stoppen om overdracht te voorkomen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: NNT News
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: NNT News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!