Thailand gaat met voedselbezorgers van ongelukken aanpakken met defensieve rijtraining

THAILAND:- Vorig jaar kregen in Thailand in totaal 81 voedselbezorgers te maken met verkeersongevallen, wat leidde tot 28 doden en 36 ernstig gewonden. Als voornaamste oorzaken werden snelheidsovertredingen, rijstrookovertredingen, het gebruik van mobiele telefoons tijdens het rijden en tijdsdruk bij bezorging genoemd.

Khun Kongkarn Takhiranrit, waarnemen directeur van het bureau maatschappelijke risicobeheersing van de Stichting Thaise Gezondheidsbevordering (ThaiHealth), onthulde dat bezorgers en motortaxi’s verantwoordelijk zijn voor een aanzienlijk aantal van de gerapporteerde verkeersdoden in Thailand. Ze gaf aan dat er alleen al in Bangkok 5.556 motortaxi-stations zijn, met in totaal 84.547 geregistreerde passagiers.

Khun Kongkarn wees erop dat zowel bezorgers als motortaxichauffeurs een tekort vertonen in vaardigheden in het inschatten van verkeersrisico’s, wat wijst op een dringende behoefte aan defensieve rijtraining om verkeersongevallen te helpen verminderen.

In een poging dit probleem aan te pakken, werd deze week  een seminar gehouden door de subcommissie veiligheidsbeheer van bezorgers en motortaxi’s om de verkeersveiligheid onder bestuurders te vergroten. Kongkarn vertelde de deelnemers aan het seminar dat het defensieve rijrichtlijnen heeft opgesteld voor bezorgers en motortaxi’s. Dit initiatief werd gesteund door het Instituut voor veiligheid en gezondheid op het werk en het Ministerie van Arbeid, zo meldde Bangkok Post.

Het project kreeg financiële steun van ThaiHealth, Road Safety Thailand, de Road Safety Policy Foundation, Purple Ventures Co Ltd (Robinhood), de Motorcycle Taxis and Delivery Riders Association en haar netwerk.

Khun Sombat Puttasamrit, de business development manager bij SCG Skills Development Co Ltd, benadrukte tijdens het evenement dat zijn bedrijf samenwerkt met verkeersveiligheid Thailand om defensieve rijopleidingen te verzorgen voor bezorgers en motortaxichauffeurs.

Sombat merkte op dat de cursussen cruciale gebieden zouden behandelen zoals verkeersrecht, mentale paraatheid, vermoeidheidsmanagement, risicobeoordeling en oplossingen voor zowel verwachte als onverwachte situaties. Het doel van deze trainingen is om het veiligheidsbewustzijn te vergroten en fietsernetwerken aan te moedigen veilig rijgedrag te propageren.

Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!