Politie van Pattaya betrapt vermeende oplichter door zich als Thaise schone op een dating-app voor te doen 

PATTAYA:- Een Thaise man die gezocht werd wegens verschillende aanklachten wegens fraude, is door de politie van Pattaya gearresteerd. De agenten lokten hem voor een ontmoeting in een luxueus restaurant, terwijl ze zich slim voordeden als een rijke en knappe vrouw op een datingapplicatie waarvan bekend was dat de verdachte fraudeur deze regelmatig bezocht.

Het arrestatieteam, onder leiding van luitenant-kolonel Kornpong Sukwisit van een politiebureau in Pattaya heeft met succes de 40-jarige Anuchit Khamthip, alias  “Tik”  aangehouden op grond van een gerechtelijk bevel waarin hij werd beschuldigd van oplichting.

De politie bestormde de verdachte zodra hij aankwam bij een luxueus visrestaurant in Naklua. Volgens politieluitenant-kolonel Kornpong heeft een vrouw genaamd A (alias) een klacht ingediend tegen “Tik” omdat hij naar verluidt haar gloednieuwe personenauto had gestolen nadat ze elkaar hadden ontmoet via dezelfde dating-app waarop de politie hem betrapte en al een tijdje een zgn. relatie met hem onderhield.

Het slachtoffert Khun A zei, dat khun “Tik”  haar overhaalde een personenauto te kopen, en kort nadat hij de sleutels in handen had gekregen, verdween hij met het voertuig. De auto stond geregistreerd op de naam van khun A, wat haar ertoe aanzette hulp te zoeken bij de politie.

Vervolgens vaardigde het provinciale gerechtshof van Pattaya een arrestatiebevel uit tegen de dader. De politie had echter moeite om “Tik” op te sporen, omdat hij geen vaste verblijfplaats had. Er werd ook ontdekt dat de “Tik”  twee extra arrestatiebevelen heeft wegens fraude in de provincies Sakon Nakhon en Bangkok.

In een sluwe strategie zei politieluitenant-kolonel Kornpong dat hij op het idee kwam om een ​​nepprofiel te maken op een datingapp waarvan bekend was dat “Tik”  deze vaak bezocht, waarin een fictieve rijke en aantrekkelijke vrouw werd afgebeeld. Vervolgens volgde hij het account van de “Tik” en begon met hem te praten.

Nadat hij de vermeende oplichter met succes had overtuigd, haalde de scherpzinnige officier de verdachte over om hem te ontmoeten in een eetcafé aan de kust in Naklua. Toen de verdachte op de aangewezen locatie aankwam, maakte de agent zijn ware identiteit bekend en kon hem onmiddellijk aanhouden.

Pol luitenant-kolonel Kornpong voegde eraan toe dat de verdachte in de gestolen personenauto naar deze bijeenkomst was gereden.

De officier waarschuwde alle burgers die dating-apps gebruiken voor matchmaking om voorzichtig te zijn bij de interactie met vreemden die ze via deze kanalen ontmoeten.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!