Thailand gaat in februari deelnemen aan de Olympische Winterspelen in Peking

BANGKOK:- Vier Thaise atleten zullen in februari tijdens de Olympische Winterspelen in Peking, de Nationale vlag gaan hijsen, ondanks een verbod van het Wereldantidopingagentschap (Wada).

Khun Gongsak Yodmani, gouverneur van de Sports Authority of Thailand, zei gisteren dat de antidopingwet zal worden bijgewerkt en dat Thailand zal voldoen aan de eisen van Wada.

Het Thaise team kon onder de nationale vlag deelnemen aan de Olympische Spelen van 4-20 februari – Mark Chanloung en Karen Chanloung in langlaufen en Nicola Zanon en Mida “Fah” Jaiman in de alpine disciplines.

Thailand is door Wada niet-conform verklaard nadat het de antidopingcode voor 2021 niet volledig had geïmplementeerd en het is een jaar lang verboden om internationale evenementen te organiseren.

De Thaise atleten kunnen deelnemen aan internationale evenementen, maar mogen niet de nationale vlag voeren, behalve op de Olympische Winter- en Zomerspelen.

Khun Gongsak zei dat Wada onlangs een e-mail heeft gestuurd waarin hij bevestigt dat Thailand de wet aanpast zoals vereist.

Het verbod zal worden opgeheven door de Algemene Vergadering, zei de SAT-gouverneur.  Hierdoor zouden Thaise atleten onder de nationale vlag kunnen strijden bij internationale sportevenementen.

Vice-premier Prawit Wongsuwon zei onlangs dat een ontwerpwijziging van de antidopingwet van Thailand is afgerond om een ​​einde te maken aan het door Wada opgelegde verbod.

Generaal Prawit, voorzitter van het Nationaal Olympisch Comité van Thailand, zei dat de wijzigingen nu bij het Thais parlement berusten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Wochenblitz.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!