Pattaya gaat onverdroten door met verschillende grote projecten om de oude binnenstad Naklua op te knappen

PATTAYA:- De gemeente Pattaya blijft werken aan verschillende grote Old Town Naklua-projecten om lokaal en binnenlands toerisme, vismarkten en culturele leercentra te ontwikkelen.

De burgemeester van Pattaya, Sontaya Kunplome, vertelde tegen de verzamelde pers: “De Naklua-markt in de oude stad is een van de belangrijkste projecten in de eerste fase van de ‘NEO Pattaya’-campagne als onderdeel van de grotere projecten van de EEG (Eastern Economic Corridor).  

Het project is gericht op het ontwikkelen van lokale infrastructuur om Pattaya te ondersteunen als het centrum van toerisme voor Oost-Thailand, specifiek gericht voor dit project op binnenlands toerisme.”

“Het doel is om de identiteit van de lokale vissersgemeenschap als een traditionele stijl te behouden en de klassieke en traditionele Thaise cultuur onder de aandacht te brengen voor bezoekers.  Milieubeheer is een belangrijk aandachtspunt van het Old Town Naklua-project,” zo meent de burgemeester.

“De Old Town Naklua-projecten zijn al ondersteund met een budget van 300 miljoen baht voor de eerste ontwikkelingsfase.” 

De burgemeester verklaarde verder dat de zeven grote lopende projecten bestaan uit: 

  • Een parkeergarage met 5 verdiepingen, die momenteel in aanbouw is en wordt ontworpen om te “blenden” in een natuurlijke omgeving.
  • Verbetering van het landschap in het openbare park Chalerm Phrakiet.
  • Ontwikkelingsproject van een versmarkt.
  • Aanleg van een wandelpad langs de Lan Po Naklua-markt.
  • Aanleg van een natuurpad bij het mangrovebos bij Nok Yang Canal.
  • Ontwikkeling van natuurlijk toerisme aan het Naklua-kanaal.
  • Aanleg van voetpaden in het Naklua-gebied

“Deze projecten zijn klaar om later dit jaar van start te gaan, sommige zijn al begonnen met voorbereidend werk.  We zijn ervan overtuigd dat toeristen, vooral binnenlandse, zeer geïnteresseerd zullen zijn in het zien van het traditionele Thaise leven, vissen, markten en omgevingen,” zo concludeerde de burgemeester.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Sophon Cable TV (STV) 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Pattaya News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!