Thailand gaat het e-visumsysteem verder verbeteren om voor de buitenlandse toeristen makkelijker te maken het land binnen te komen

BANGKOK:- In opdracht van de regering gaat het Thaise ministerie van Buitenlandse Zaken het e-visumsysteem verder verbeteren om het voor toeristen uit alle landen gemakkelijker te maken om inreisvisa aan te vragen, zo maakte de regeringswoordvoerster gisteren aan de pers bekend.

De plv. regeringswoordvoerster, Khun Trisulee Trisaranakul liet weten dat het ministerie van Buitenlandse Zaken de capaciteit van het e-visumsysteem moet uitbreiden, zodat het kan omgaan met het toenemende aantal buitenlandse toeristen dat er gebruik van wil maken. 

Khun Trisulee legde uit dat de regering buitenlandse toeristen uit alle landen met dezelfde normen wil behandelen, en dat het aantal buitenlandse aankomsten toeneemt, vooral nadat de Chinese regering haar quarantainevoorschriften heeft opgeheven. Ze vervolgde dat het aantal Chinese toeristen zal blijven stijgen nadat de Chinese overheid reisgroepen toestaat om vanaf 6 februari 2023 20 landen te bezoeken, waaronder die naar Thailand.

Om het voor buitenlandse toeristen gemakkelijker te maken het land binnen te komen, heeft de Thaise overheid Visa on Arrival (VoA) en e-Visa goedgekeurd.

De immigratiedienst s verantwoordelijk voor Visa on Arrival, terwijl het e-Visa-systeem wordt beheerd door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Met het e-Visa-systeem kunnen buitenlanders hun visum online aanvragen, waardoor het niet meer nodig is om een ​​Thaise ambassade of consulaat in hun eigen land te bezoeken om persoonlijk een aanvraag in te dienen.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!