De Yaowarat Road in Bangkoks “China Town” schittert met licht en kleur voor Chinees Nieuwjaar

THAILAND:- Chinatown in Bangkok bruiste gisteren van de bezoekers toen honderden lokale bewoners en buitenlanders daar naar toe komen om Chinees Nieuwjaar te vieren. Gouverneur Chadchart Sittipunt zei dat de vieringen werden georganiseerd om de cultuur te behouden en de economie te stimuleren in de nasleep van de Covid19 pandemie.

De Yaowarat Road was gisteren één grote kleurzee aangezien de meeste feestvierders verschillende kleuren rood droegen, wat in het Chinese geloof als gunstig wordt beschouwd.

“De viering van dit jaar was geweldig!”  verklaarde de gouverneur.

Ondertussen vertelde minister van Toerisme en Sport, Khun Phiphat Ratchakitprakarn, dat het ministerie had samengewerkt met zijn Chinese tegenhanger en de Chinese ambassade om het festival te organiseren.

“Ondanks de beperkingen om de verspreiding van Covid19 in te dammen, hebben beide landen nog steeds sterke banden”, zei hij, terwijl hij Peking bedankte voor het promoten van Thailand als een topbestemming na bijna drie jaar van strikte Covid-19-beperkingen.

“Thailand is klaar om alle Chinezen te verwelkomen en ze kunnen ons land als hun tweede thuis beschouwen”, voegde hij eraan toe.

Behalve Chadchart en Phiphat was ook de gouverneur van het TAT, Khun Yuthasak Supasorn, aanwezig bij de vieringen, evenals drie beroemdheden uit Hongkong: Michelle Yim, Yam Tat Wah en Roger Wu.

Thaise alternatieve rockers “Paper Planes”, wiens nummer “Bad Boy” een grote hit werd, kwamen ook op het podium tot grote vreugde van de jongeren.

Yaowarat Road zal ondertussen elke avond tot 15 februari van 18.00 uur tot middernacht sprankelen van licht en kleur. Er is een 2 meter hoog konijn te zien bij de Royal Jubilee Gate, aangezien dit het Jaar van het Konijn is in de Chinese astrologie.

De twee landen vieren dit jaar de 48e verjaardag van hun diplomatieke banden en TAT verwacht een gestage toestroom van bezoekers uit China.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!