Thailand gaat een wet krijgen om postings op social media te reguleren

~ZWIJGEN IS ZILVER EN HET GOED AANMOEDIGEN GOUD~
(Goede dingen roemen is beter dan dit te verzwijgen)

BANGKOK:- Vandaag liet de woordvoerder van de Thaise regering, khun Anucha Burapachaisri, weten, dat premier Prayut gisteren tijdens de gister gehouden kabinetsvergadering een wetsvoorstel te tafel bracht om de inhoud van sociale media in Thailand te controleren.

Premier Prayut citeerde daarbij de recente wetgeving in India om sociale media te reguleren, waaronder verschillende blogs, aldus de woordvoerder.

 De nieuwe regels van India vereisen dat internetplatforms zoals Facebook en Twitter inhoud wissen die de autoriteiten onwettig achten en om te helpen bij politieonderzoeken, inclusief het identificeren van de oorsprong van “niet deugende informatie”.

Khun Burapachaisri verklaarde verder, dat de Raad van State de details van soortgelijke wetten die in andere landen zijn aangenomen zal gaan bestuderen, alvorens wetgeving voor te stellen aan het kabinet voor het reguleren van sociale media in Thailand.

Sinds de staatsgreep van 2014 heeft de Thaise regering haar beperkingen op sociale media aangescherpt en dreigt Facebook, Twitter en YouTube met vervolging, tenzij de platforms inhoud verwijderen die zij onaanvaardbaar achtten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!