Thailand gaat arbeiders naar Saoedi-Arabië sturen om aan de vraag te voldoen

BANGKOK:- De Minister van Arbeid, Khun Suchart Chomklin, heeft laten weten dat Thailand zich gaat richten op het sturen van geschoolde of halfgeschoolde arbeiders naar Saoedi-Arabië om aan de wens van de Golfstaat te voldoen.

Hij zei dat Thaise arbeiders nu in Saoedi-Arabië kunnen werken, dankzij de inspanningen van premier Prayut Chan-o-cha om de betrekkingen tussen de twee landen te herstellen na drie decennia van zure banden.

Riyad verbrak de handels- en diplomatieke betrekkingen met Bangkok na de zogenaamde Blue Diamond-affaire, waarin de diefstal van juwelen door een Thaise arbeider uit een Saoedisch paleis in 1989 werd gevolgd door de moord op Saoedische vertegenwoordigers in Thailand.

 “Overzeese arbeidsmarkten zullen kansen zijn voor onze kinderen om ervaringen op te doen en nieuwe technologieën te leren die in Thailand kunnen worden toegepast,” zo beweerde Khun Suchart.

Hij beloofde een memorandum van overeenstemming met Saoedi-Arabië  om arbeiders binnen 90 dagen naar de golf staat te sturen.

De Saoedische kroonprins heeft een visie om een ​​enorme stad te bouwen met moderne technologie als financieel centrum in het Midden-Oosten, wat meer dan 1 miljoen banen zou creëren, benadrukte Suchart.

Saoedi-Arabië heeft een dringende vraag naar werknemers in de sectoren toerisme, hotels, restaurants en gezondheidszorg, voegde hij eraan toe.

Ondertussen zei de directeur-generaal van het Ministerie van Werkgelegenheid, Khun Pairoj Chotikasathien, dat zeven Saoedi-Arabische bedrijven verzoeken hebben ingediend voor 2.161 Thaise werknemers van de afdeling, waaronder verpleegkundigen, chauffeurs, schoonmaakpersoneel en ingenieurs.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand  
Bron: Daily Mail 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!