Douane Hong Kong neemt 20 miljoen baht aan heroïne in verborgen Thaise kickboks-pads beslag

HONG KONG:- Het douanekantoor aldaar bewees dat ze een weer een gat in een pakje boter konden slaan toen ze 20 miljoen baht aan heroïne in beslag nam, de drugs waren verborgen in uit Thailand geïmporteerde kickbokspads, bij de inbeslagname werd een 40-jarige man gearresteerd.

De regering van Hong Kong meldde gisteren dat er afgelopen zaterdag 6 augustus 5 kilo heroïne, ter waarde van ongeveer 20 miljoen baht, op Chek Lap Kok International Airport in beslag was genomen.

Volgens de reportage welke uw nieuwbeer las op de website van het Thaise Matichon.com hadden de douanebeambten een verdacht pakket uit Thailand onderzocht dat was gemarkeerd als boksaccessoires.  Ze openden het pakket en vonden 14 kickbokspads – gevuld met zakjes heroïne.

Na de recherche arresteerden agenten een verdachte in verband met het pakket, vermoedelijk een 40-jarige Thaise man. De man werd beschuldigd van het verhandelen van een gevaarlijke drug en zou zich gisteren bij het Eastern Magistrates’ Courts in Hong Kong hebben moeten verantwoorden.

Het douanekantoor in Hong Kong verklaarde dat drugshandel een ernstig misdrijf is.  Iedereen die betrokken is bij drugshandel riskeert een levenslange gevangenisstraf en een boete van maximaal HK$ 5 miljoen, ongeveer 22 miljoen baht.

De meeste Thaise media berichtten over de arrestatie met de kop “Nogmaals!”  Dit komt omdat Hong Kong een aantal keren uit Thailand geïmporteerde drugs in beslag heeft genomen in verschillende verpakkingen, zoals ingeblikt fruit, hout, verfemmers, instantnoedels, diepvriesproducten, snackverpakkingen, motoronderdelen, notitieboekjes, fotolijsten en zelfs  gewikkeld in de heilige mantel van Pha Yant.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Matichon
Content: Olleke Bolleke in Zuidoost Azië 
Bron: Matichion.com 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!