Thailand ervaart een “voedselcrisis’ voor ruim kwart miljoen ondervoede inwoners

BANGKOK:- De denktank van de regering heeft een “voedselzekerheidscrisis” uitgeroepen nadat meer dan een kwart miljoen Thais ondervoed bleek te zijn, velen van hen boeren. Volgens het rapport van de National Economic and Social Development Council (NESDC) over de Thaise samenleving in het tweede kwartaal van dit jaar zijn 260.000 Thais ondervoed.

Met de titel “Food Security Crisis: Measures and Guidelines for Improving Thailand Food Security with Sustainability”, citeert het rapport van de Economist’s 2021 “wereldwijde voedselzekerheid’s index” in Thailand het GFSI genoemd.  Het GFSI-rapport stelt dat veel van de 260.000 ondervoede Thais boeren zijn, die gewassen verbouwen en voedsel produceren.

Dit ondanks het feit dat Thailand een van ’s werelds grootste voedselexporteurs is en vorig jaar op de 13e plaats stond.

De GFSI rangschikt Thailand als 51 van de 113 landen op het gebied van voedselzekerheid, op basis van vier criteria: betaalbaarheid, beschikbaarheid, kwaliteit en veiligheid, en natuurlijke hulpbronnen en veerkracht.  De GFSI 2021 gaf een algehele score van 64,5 op 100, een lichte verbetering ten opzichte van de 2020-score van 63,6.

Thailand stond op de negende plaats van de landen in Azië en de Stille Oceaan op het gebied van voedselzekerheid en op de 15e plaats van de middeninkomenslanden.

De NESDC merkte op dat, hoewel Thailand’s betaalbaarheidsscore voor voedsel 81,8 was, 0,38 procent van de bevolking onder de wereldwijde armoedegrens zat, wat betekent dat ongeveer 260.000 mensen, vooral inwoners van afgelegen gebieden, te maken hebben met ondervoeding.

De NESDC maakte voorts bekend dat de voedselonzekerheid vooral voorkwam in landelijke landbouwgebieden waar droogte het grootste probleem is en transport een probleem is.

Dit jaar heeft de stijgende inflatie de economische tegenspoed voor veel Thais vergroot en voedsel minder betaalbaar gemaakt. Het NESDC-rapport voegde eraan toe dat het vermogen van boeren om te overleven van het voedsel dat ze produceren ook afneemt.

Het zei dat kwetsbare groepen nog steeds overheidsmaatregelen nodig hebben om voedsel betaalbaarder te maken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: thansettakij.com 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!