Deze week is er voor het grootste deel van Thailand zware regen voorspeld

THAILAND:- De zuidwestelijke moesson die over de Andamanse Zee en de Golf van Thailand heerst zal vanaf vandaag tot woensdag verspreidde zware regenval brengen in de oostelijke, zuidelijke en centrale regio’s van het land.

Het Thais Meteorologisch Instituut voorspelde ook dat de zuidwestmoesson van donderdag tot zaterdag sterker zal worden en nog meer regen over het land zal brengen.

Het weerinstituut voorspelde zware regenval voor de regio’s Noord, Oost, Zuid en Centraal en waarschuwde voor plotselinge overstromingen en zandverschuivingen, vooral langs waterwegen in de buurt van heuvels en laaglanden.

Ondertussen meldde het Centrum voor overstromingspreventie in Bangkok zojuist dat er lichte tot matige regen in Don Muang, Sai Mai, Lak Si, Bang Khen, Bang Sue, Chatuchak, Lad Phrao, Dusit, Bang Phlat, Taling Chan, Bangkok Noi  , Phasi Charoen, Bangkok Yai, Chom Thong, Thung Khru en Bang Na was gemeld.

Voor de rest van de week zijn er verspreide onweersbuien met geïsoleerde zware regenval voorspeld voor Groot-Bangkok.  De temperatuur zal naar verwachting variëren tussen minima van 24-28 graden en pieken van 32-36 graden Celsius.

Het noorden zal ondertussen de hele week zal verspreide onweersbuien zien, met minimumtemperaturen van 22-27 graden en maximumtemperaturen van 30-37 graden Celsius.

Het noordoosten krijgt tot woensdag ook te maken met verspreide onweersbuien en de rest van de week zelfs met vrij zware regen.  Temperaturen van 22-27 graden en maximumtemperaturen van 30-37 graden Celsius zijn voorspeld.

De centrale regio krijgt tot zaterdag te maken met verspreide onweersbuien met zware regen. Temperaturen van 22-27 graden en pieken van 31-37 graden Celsius mogen worden verwacht.

Het oosten krijgt vandaag en morgen te maken met vrij verspreide onweersbuien met zware regen en voor de rest van de week verspreide onweersbuien. Aan de oostkust van Thailand zijn metershoge golven voorspeld, die bij onweersbuien hoger op zullen lopen.  Er zijn emperaturen van 23-28 graden en pieken van 29-36 graden Celsius zijn voorspeld.

Verder zijn er verspreide onweersbuien met geïsoleerde zware regen voorspeld voor zowel de oost- als de westkust van het zuiden van Thailand. De golven daar zullen naar verwachting ongeveer 1-2 meter hoog zijn en hoger in gebieden met onweersbuien. De temperatuur in het zuiden zal naar verwachting variëren tussen minima van 22-27 graden en maximumtemperaturen van 30-36 graden Celsius.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!