Thailand ernstig getroffen door hevige regenval die overstromingen en wegversperringen in westelijke provincies heeft veroorzaakt

THAILAND:- In de provincie Phetchaburi zorgden de aanhoudende regens in het Kaeng Krachan National Park ervoor dat wegen onder water kwamen te staan, waarbij sommige delen 1,50 meter onder water stonden kwamen te staan, zodat parkwachters, soldaten en politie vrachtwagens en boten moest gebruikten om voedsel en medicijnen aan de dorpelingen van Pong Luek-Bang Kloi uit te delen.

De zware regenval veroorzaakte overstromingen in veel provincies en reddingswerkers leverden essentiële spullen aan geïsoleerde gemeenschappen.

In het Sai Yok-district van Kanchanaburi stroomde de Noi-rivier over, waardoor de dorpelingen hun huisraad naar hogergelegen gebieden moesten brengen. Reddingswerkers waren essentiële spullen aan het uitdelen aan de slachtoffers en verwachtten dat de situatie zou verbeteren als het de komende dagen niet zou regenen.

In het Mae Sot-district van Tak hebben de afgelopen nacht zware regenbuien gezorgd voor een aardverschuiving op Highway 130 (die Mae Sot verbindt met de 2e Thai-Myanmar Friendship Bridge).

De Moei-rivier stroomde over naar de dorpen Ban Rim Moei en Ban Huay Muang.  Beide gemeenschappen raakte geïsoleerd en gemeentewerkers stuurden voedsel van hun boten naar de huizen van de slachtoffers om de ontberingen te verlichten.  

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: TNA
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: TNA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!