Zes Thaise mediaverenigingen zijn in het geweer gekomen tegen verbod op nieuws over ‘angstaanjagend’ naarmate Covid toeneemt

BANGKOK:- De vertegenwoordigers van zes mediaverenigingen hebben gisteren een ontmoeting gehad met regeringsfunctionarissen om hun bezorgdheid te uiten over nieuwe beperkingen die de media verbieden informatie te verspreiden die angst oproept of de nationale stabiliteit kan aantasten.

De nieuwe beperkingen stelt de Thaise regering in staat om rapportages die angst veroorzaken te blokkeren, zelfs als het de waarheid is.

Vertegenwoordigers van de National Press Council, News Broadcasting Council, Thai Journalists Association, Thai Broadcast Journalists Association, Society for Online News Provider Association en National Union of Journalists Thailand hebben gisteren een bezoek gebracht aan het gouvernementsgebouw om bij de oppositie van de Thaise media hun bezwaar tegen het verbod te uiten.

De nieuwe beperkingen zijn uitgevaardigd op grond van artikel 9 van het noodbesluit en zijn gisteren in werking getreden na publicatie in de Royal Gazette op donderdag.

“We roepen alle professionals in de media en persbureaus op om zich te verenigen en zich tegen de nieuwe maatregelen van de regering te verzetten.

De regeringswoordvoerster, Khun Anucha Burapachaisri zei dat de nieuwe orde een gat in de wetgeving tegen verkeerde informatie moest dichten en niet bedoeld was om de vrije meningsuiting van de media te beperken.  Zij nodigde ook mediafiguren uit om punten te bespreken in de nieuwe beperkingen waar ze bezorgd over waren.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!