Thailand en China steunen gezamenlijk De gesprekken tussen Rusland en Oekraïne totdat vrede is bereikt

CHINA:- De Thaise minister van Buitenlandse Zaken, Khun Don Pramudwinai en zijn Chinese ambtgenoot, Mr. Wang Yi hebben een gezamenlijk bericht uitgebracht ter ondersteuning van de vredesbesprekingen tussen Rusland en Oekraïne.

Mr. Wang Yi heeft in het afgelopen weekend gesprekken gevoerd met Don, die tevens vice-premier is, in Tunxi, in de Chinese provincie Anhui.

Tijdens de bijeenkomst citeerde Wang Yi volgens het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken de belangrijke meningen die de Chinese president Xi Jinping op 1 april aan de leiders van de Europese Unie had uitgesproken over het oplossen van de crisis in Oekraïne in de huidige omstandigheden.

Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken zei dat Mr. Wang Yi en Khun Don de situatie met betrekking tot het conflict tussen Rusland en Oekraïne bespraken en dat de twee partijen het over vier punten eens waren:

  • Ten eerste steunen China en Thailand Rusland en Oekraïne om de vredesbesprekingen voort te zetten totdat er een vredesakkoord is bereikt.
  • Ten tweede zullen de twee landen de handen ineen slaan om een ​​grootschalige humanitaire crisis te voorkomen en op tijd humanitaire hulp te verlenen.
  • Ten derde zullen de twee landen de handen ineen slaan om de negatieve gevolgen te beteugelen en het momentum van het wereldwijde economische herstel te behouden.
  • Ten vierde zullen de twee landen de zwaarbevochten vrede en ontwikkeling in de Aziatische regio koesteren en vrede en stabiliteit in de regio en daarbuiten bevorderen.

Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken zei dat de twee partijen hoopten dat alle landen gezamenlijke inspanningen zullen leveren om de crisis tussen Rusland en Oekraïne te beëindigen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Zuidoost-Azië
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!