Thailand, één van de koplopers in de vlees vervangende industrieën ter wereld 

THAILAND:- In een culinaire revolutie worden plantaardige voedingsbedrijven aangespoord om de smaak te herzien, de prijzen te verlagen en de gezondheidsvoordelen te vergroten. Uw nieuwsbeer Olleke Bolleke vraagt zich af of dit een paradigmaverschuiving in de mondiale eetgewoonten zal veroorzaken.

De Thaise plantaardige voedselmarkt, ooit een nichemarkt, is nu een snelgroeiende industrie die miljarden baht waard is. 

Volgens Statista, een Duits onlineplatform dat gespecialiseerd is in het verzamelen en visualiseren van gegevens, zal dit tegen 2024 naar verwachting omhoogschieten naar 45 miljard baht. Te midden van een door een pandemie veroorzaakt gezondheidsbewustzijn laten consumenten vlees achterwege voor plantaardige alternatieven, wat lucratieve kansen biedt voor voedselgiganten als CP Foods en Thai Union Group.

Zelfs onverwachte spelers als de PTT Group wagen zich aan een plantaardige eiwitbusiness. Maar te midden van deze drukte blijven smaak, prijs en voeding belangrijke zorgen voor consumenten, zo las ik in Thai PBS World.

De vraag is nu! Zal de plantaardige voedingsindustrie, nu consumenten smakelijkere, goedkopere en gezondere opties eisen, deze gelegenheid aangrijpen en de toekomst van de manier waarop we eten opnieuw vormgeven? 

De tijd zal het leren!

Olleke Bolleke in Pattaya
Bron: Thai PBS News World

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!