Bangkok maakt dit jaar de grootse sprong in het water met het nationale Songkran festival van Thailand 

THAILAND:- Bangkok maakt zich op voor de viering van Songkran dit jaar, dat naar verwachting extravaganter zal zijn dan ooit tevoren, aangezien het waterfestival zal worden georganiseerd als onderdeel van de promotie door de regering van de “soft power” campagne van Thailand.

“Dit jaar zal de Songkran [in de stad] groots zijn, omdat de Toerisme Autoriteit van Thailand (TAT) van plan is om de Songkran-vieringen onderdeel te maken van het “soft power” machtsbeleid van de regering”, zo maakte gouverneur Chadchart Sittipunt van Bangkok bekend.

Hij maakt dit  na een bijeenkomst van leidinggevenden van de Bangkok Metropolitan Administration (BMA) om de voorbereidingen van de stad voor het festival, dat van 10 tot 18 april in Bangkok wordt georganiseerd, aan de verzamelde pers bekend.

De Khao San Road zal worden aangewezen als de belangrijkste Songkran-locatie van Bangkok en zal worden verbonden met Ratchadamnoen Klang Avenue en Sanam Luang, die door de TAT zijn geselecteerd om het ‘Maha Songkran World Water Festival 2024’ in de hoofdstad te organiseren, aldus de gouverneur.

Ze zijn samen met een aantal andere Songkran-vieringslocaties elders uitgekozen om andere regio’s in Thailand te vertegenwoordigen.

De Ratchadamnoen Klang Avenue en Sanam Luang zijn aangewezen als de officiële locaties van Bangkok voor Songkran-vieringen omdat ze de onderscheidende identiteit van Bangkok aantonen, aldus het TAT.

TAT’s Maha Songkran World Water Festival 2024 wordt landelijk gehouden van 11 tot en met 15 april.

Het kabinet had op 20 februari een voorstel goedgekeurd om 104,87 miljard baht uit de centrale begroting van de regering te reserveren voor de financiering van het Songkran-festival van het TAT, dat meer dan 200.000 toeristen, zowel Thais als buitenlanders, zou kunnen aantrekken.

Verwacht wordt dat het festival dit jaar ongeveer 3,12 miljard baht aan toerismegerelateerde inkomsten zal genereren en het volgens het TAT tot een van de top 10 festivals ter wereld zal maken.

Olleke Bolleke in Pattaya
Bron: Bangkok Post

Eén gedachte over “Bangkok maakt dit jaar de grootse sprong in het water met het nationale Songkran festival van Thailand ”

  1. De Khao San Road zal worden aangewezen als de belangrijkste Songkran-locatie van Bangkok.

    Indiërs, Chinezen, Russen………….U bent van harte welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!