Thailand dringt er bij mensen op aan om géén bushmeat te eten om apenpokken te voorkomen

BANGKOK:- De regering van Thailand dringt er bij mensen op aan de consumptie van “bushmeat” en de invoer van dieren uit niet-geïdentificeerde landen te vermijden na de recente kleine uitbraken van apenpokken.  De Thaise gezondheidsdienst heeft het gevaar van apenpokken erkend, maar houdt vol dat er in Thailand géén gevallen van de ziekte zijn ontdekt.

De Thaise regering heeft het ministerie van Volksgezondheid opdracht gegeven om uit voorzorg een centrum op te richten om deze opkomende ziekte te volgen en zegt reizigers uit de risicolanden te zullen monitoren.

De Wereldgezondheidsorganisatie onthulde dat er nu wereldwijd ongeveer 80 gevallen van apenpokken zijn gemeld, en 50 gevallen uit 11 landen die niet de belangrijkste infectiezone zijn, worden onderzocht.  Het eerste geval werd in Engeland gevonden door iemand die eind april naar Nigeria was gereisd.

Uw nieuwsbeer Olleke Bolleke las dat de apenpokken ziekte in 15 landen, waaronder Engeland, Spanje, Portugal, Italië, België, Frans, Duitsland, Zweden, de VS, Canada, Oostenrijk, Israël, Nederland, Zwitserland en Griekenland waren gevonden.

De DDC-directeur, Dr. Opas Kankawinpong, heeft aan de Thaise media uitgelegd dat hij goed op de hoogte is van het apenpokkenrisico voor Thailand na de recente versoepeling van de reismaatregelen, maar zegt dat de afdeling de mensen die aankomen uit die landen die het meeste risico lopen nauwlettend in de gaten houdt.  Tussen 1 en 22 mei kwamen 13.142 reizigers uit Engeland, 1.352 uit Spanje en 268 uit Portugal.

De directeur van het ThaisE Instituut voor Dermatologie, , Khun Mingkwan Wichaidit, onthulde dat de symptomen van apenpokken binnen de eerste 3 dagen koorts, spierpijn, hoofdpijn en lymfadenitis omvatten.  Een uitslag in het gezicht volgt en verspreidt zich naar andere delen van het lichaam.  De uitslag ontwikkelt zich tot blaren en zal dan na 14 – 21 dagen opdrogen.  Mingkwan zegt dat de symptomen tussen de 2 en 4 weken kunne. aanhouden.

De directeur drong er bij de bewoners op aan om de hele dag door regelmatig hun handen te wassen met zeep en alcohol.  Hij drong er ook bij mensen op aan om geen wilde dieren, de consumptie van bushmeat na te laten en de invoer van dieren uit niet-geïdentificeerde landen aan te raken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Khaosod
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Khaosod.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!