Ramp voor de kust van Myanmar komen om het leven nadat boot op weg naar Maleisië kapseist

MALEISIË:- Een boot met ten minste 90 Rohingya-vluchtelingen van de staat Rakhine in Myanmar naar Maleisië kapseisde afgelopen weekend  voor de kust van Myanmar, waarbij ten minste 14 mensen omkwamen, voornamelijk kinderen.  Meer dan 50 passagiers worden nog steeds vermist nadat de boot kapseisde tijdens een storm en 23 overlevenden werden aangehouden door de politie in het Pathein-district in de regio Ayeryarwady in Myanmar.  De VN meldt dat er wordt gevreesd voor de dood van zeker 17 passagiers.

De vluchtelingen, op de vlucht voor vervolging door de Birmese junta, betaalden mensenhandelaars 1.500 – 2.500 USD elk om per boot naar Maleisië te komen, waar ze hoopten werk te vinden, zo vertelden sommige overlevenden aan Radio Free Asia.

Zondagmiddag werden 13 lichamen gevonden in waterrijke gebieden in de buurt en een ander lichaam spoelde aan op de oever van een nabijgelegen strand.

De woordvoerder zei dat de Birmese autoriteiten vijf verdachten hebben opgepakt in verband met het incident, we hebben onderzoek gedaan en ontdekten dat het mensensmokkelaars waren.  Ze brachten deze Bengalen per boot van Rakhine’s Rathedaung naar Yangon en vervolgens naar Maleisië.”

In maart van dit jaar arresteerde de Birmese politie 41 Rohingya in het dorp Nwe Nyo Chaung van Shwe Taung Yan, die op het strand waren gestrand nadat hun boot kapot was gegaan.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuidoost Azië
Bron: Benar News 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!