Thailand doneert 5 miljoen baht aan de slachtoffers van de aardbeving in Turkije 86756276

BANGKOK:- De Thaise premier Prayut Chan-o-cha heeft via de Turkse ambassadeur in Thailand, Mrs. Serap Ersoy, in het ambassadegebouw van de Turkse regering 5 miljoen baht aan humanitaire hulp overhandigd voor de slachtoffers van aardbevingen in Turkije en Syrië.  

Premier Prayut Chan-o-cha heeft zijn condoleances betuigd aan de families van de slachtoffers van de zware aardbeving die Turkije en Syrië maandag trof.

Ook overhandigde hij via de ambassadeur de humanitaire hulp van de Thaise regering aan Turkije.  Ondertussen zei het Thaise ministerie van Buitenlandse Zaken gisteren dat het een rapport had ontvangen van de Thaise ambassade in Turkije dat een Thaise vrouw is omgekomen bij de aardbeving in Turkije nadat haar lichaam was gevonden onder ingestorte gebouwen in de stad Iskenderun.  Het ministerie betuigde zijn condoleances aan de familie van het slachtoffer en zei dat de Thaise ambassade samenwerkt met de Turkse autoriteiten om ervoor te zorgen dat het lichaam van het slachtoffer naar Thailand wordt gerepatrieerd.

Ambtenaren van het ministerie van Arbeid en Sociale Zekerheid verklaarde dat het ging om cr 28-jarige khun Chamaiporn Homsanthia uit de provincie Chaiyaphum.  Ze was alleen naar Turkije gereisd en stond niet ingeschreven bij de arbeidsautoriteiten.  Ze was een medewerker van een wellnesscentrum in het Ramada by Wyndham Iskenderun.  

Ondertussen zal een team van 42 Thais zoek- en reddingspersoneel van het Thaise Rode Kruis vanuit Bangkok naar Turkije vertrokken.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: TNA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!