THAILAND |De nieuwe wetten op cannabis, sterke drank en homohuwelijk ‘gaan faliekant tegen de islam in’

ZUID THAILAND:- De Liga van de Islamitische Raad van Zuid-Thailand heeft afgelopen weekend een verklaring afgegeven tegen de Cannabis- en hennepwet, alcoholistische en de huwelijksgelijkheid’s wet.

De vertegenwoordigers van de islamitische raden uit Pattani, Yala, Narathiwat, Songkhla en Satun kwamen in Pattani bijeen om de drie wetten te bespreken en hun standpunt te bepalen.  De raad zei dat praktiserende moslims deze wetten niet kunnen volgen omdat ze indruisen tegen de principes van de islam.

Khun Mamingji, de voorzitter van de raad, zei dat de kwestie op sociale media uitgebreid is besproken en tot misverstanden kan leiden onder moslims, daarom moet de raad deze stap nemen om standpunten te verduidelijken.

“Onze organisatie is de pijler voor de burger.  We moeten ons standpunt duidelijk kenbaar maken aan de samenleving.  Volgens de Fatwa van het Sheikhul Islam Office zullen we deze wetten niet steunen omdat ze haram [verboden] zijn in de islam”, zo vertelde khun Waedueramae.

De nieuwe wetten legaliseren het gebruik en de teelt van cannabis en hennep, liberalisering van de drankindustrie en het homohuwelijk.

Maar drugs, alcohol, seks voor het huwelijk en homoseksualiteit zijn allemaal taboe in de islam.

Khun Anantachai Thaiprathan, een medische academicus die ook een praktiserende moslim is, zei dat cannabis voor medische doeleinden mag worden gebruikt, maar dat het eigenlijk geen ziekten kan behandelen.  Hij wees er ook op dat slechts twee staten in de VS het gebruik van cannabis voor recreatie toestaan, terwijl de Wereldgezondheidsorganisatie het als gevaarlijk beschouwt en specificeert dat het alleen voor medische doeleinden en onderzoek mag worden gebruikt.

Daarom zei hij dat hij tegen de legalisering van cannabis en hennep was, omdat het uiteindelijk de jeugd zou schaden.

Over de huwelijksgelijkheid’s wet hield hij wijselijk zijn mond, anders zo Olleke Bolleke in Thailand zijn stem tegen hem verheffen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand
Bron: The Nation.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!