De aankoop van de onderzeeërs met China blijft gestand, ondanks dat de onderzeeërs geen motoren hebben, verbreekt Thailand het contract

BANGKOK:- Premier Prayut Chan-O’Cha heeft laten weten dat de aankoopovereenkomst van onderzeeërs met China nog steeds actueel is en dat China tijd nodig heeft om de motoren op de kop te tikken.

Afgelopen april stond de Thaise regering erop een onderzeeër van 13.5 miljard baht van China Shipbuilding & Offshore International te kopen, echter zonder de Duitse MTU396 dieselmotoren ondanks het feit dat het, het Duitse bedrijf verboden was om de motoren aan China te verkopen vanwege het gebruik van het land voor militaire doeleinden.

De kwestie werd door oppositiepartijen van de regering opnieuw in een debat aan de orde gesteld, premier Prayut verklaarde in reactie dat de koopovereenkomst nog steeds in overeenstemming is met het contract, dat nog 60 dagen de heeft om de aankoop te voltooien.

“Niemand zou een onderzeeër kopen zonder motoren, we zullen ze ongetwijfeld op de kop tikken”, zo voegde hij eraan toe.

De aanhoudende onderzeeër-perikelen hebben veel aandacht van Thaise sociale media gekregen, waarbij de bevolking van Thailand vindt, dat het geld in het water gooien is.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thai Post 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thai Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!