Thailand brengt snel arbeidersmigranten naar 8 provincies om arbeidstekorten aan te pakken

BANGKOK:-De regering zal in het kader van een overeenkomst om de illegale handel en een tekort aan arbeidskrachten naar schatting 800.000 werknemers aan te pakken op kort termijn migrerende werknemers naar acht Thaise provincies gaan importeren.

Op de overheid beheerde Facebook-pagina van Thai Khu Fah  stond gisteren gepubliceerd dat dit in het kader van maatregelen om de verspreiding van Covid19 in te dammen, gerealiseerd gaat worden.

Het ministerie van Arbeid versnelt de richtlijnen om Cambodjaanse migranten naar Si Sa Ket, Surin, Sa Kaew en Trat te brengen maar ook om werknemers uit Myanmar over de grens naar Chiang Rai, Tak, Kanchanaburi en Ranong te vervoeren.

“De richtlijnen zullen vergelijkbaar zijn met die waarmee Cambodjaanse arbeiders in de provincie Chanthaburi mogen werken, aldus de pagina.

In totaal 17 quarantainefaciliteiten zullen 1.368 migrerende werknemers ondersteunen – 11 faciliteiten in Si Sa Ket, Surin, Sa Kaew en Trat voor 1.038 werknemers en zes faciliteiten in Chiang Rai, Tak, Kanchanaburi en Ranong voor 330 werknemers.

Er zullen controlefaciliteiten voor ziektecontrole worden ingericht, waar de Covid19 testresultaten en vaccinatiecertificaten van migrerende werknemers bekeken zullen worden, waarna er een bewijs van binnenkomst plus een ziektekostenverzekering van drie maanden aan de persoon afgegeven wordt.

Immigratiecontroleposten controleren grenspassen en andere documenten waardoor immigranten 30 dagen in Thailand kunnen blijven.

Gevaccineerde migrerende werknemers zullen dan zeven dagen in quarantaine en twee RT-PCR-tests moeten ondergaan.  Werkgevers zijn verantwoordelijk voor de behandelingskosten als een werknemer positief test op Covid19 virus.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!