De vis met zwarte kieuwen op markt in Rayong, is géén gevaar voor de volksgezondheid

RAYONG:- Volgens functionarissen van de provinciale gezondheidsdienst, vormt de vis die op de markt van Rayong werd aangetroffen géén gevaar voor de gezondheid. Testen wezen uit dat de zwarte substantie die hun kieuwen verstopte, geen onveilige niveaus van kankerverwekkende stoffen bevatte.

Het ontwikkelcentrum van visserijonderzoek van Rayong werd vorige week  gewaarschuwd dat vissen met zwarte plaque op hun kieuwen op Rayong’s Pak Nam Market te koop waren 

Ambtenaren van het centrum stuurden monsters van de bedorven vis naar de afdeling Medische Wetenschappen voor tests om te ontdekken of ze besmet waren na twee recente olielozingen bij Rayong.

Het laboratorium van de afdeling analyseerde de vismonsters op kwik, lood, cadmium, anorganisch arseen en benzo(a)pyreen, die allemaal in ruwe olie worden aangetroffen.

Uit de analyse bleek dat de vis zeer kleine hoeveelheden zware metalen bevatte, maar geen benzo(a)pyreen.

Consumenten moeten echter vóór consumptie de kenmerken en alle delen van de vis uitvoerig controleren, zo adviseerde Supakit Sirilak, directeur-generaal van de afdeling Medische Wetenschappen.

De vis moet onmiddellijk worden weggegooid als er ongebruikelijke voorwerpen, geuren of kleuren worden waargenomen, voegde hij eraan toe.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!