Het CCSA adviseert om kwetsbare en oudere mensen nu direct inenten om een uitbraak van het Covid19 virus na Songkran te voorkomen

THAILAND:- Het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA! heeft er bij mensen op aangedrongen hun kwetsbare familieleden nu te laten vaccineren om hen te beschermen tijdens het Songkran festival van volgende maand.

Breng u ouders, kleine kinderen en mensen met onderliggende gezondheidsproblemen naar een vaccinatiecentrum om hen te vaccineren voordat de vakantie begint”, zo adviseerde de CCSA-woordvoerster dr. Sumanee Watcharasin.

Ze legde uit dat het virus zich waarschijnlijk tijdens de vakantie zal verspreiden wanneer grote aantallen mensen door het koninkrijk reizen.

Ze voegde eraan toe dat interprovinciaal reizen niet verboden was, maar dat mensen voorzichtig moeten zijn en preventieve maatregelen tegen Covid19 virus moeten volgen in het openbaar vervoer en bij het samenkomen met familieleden, het delen van een maaltijd en het gieten van water op elkaar.

De mensen moeten ook drukke gebieden zoals winkelcentra, tempels en restaurants vermijden, of Covid-Free Setting-bestemmingen kiezen als bezoeken niet kunnen worden vermeden, zei Sumanee, die ook directeur is van Risk Communication and Health Behavior Development bij het Department of Disease Control (DDC).  ).

Het DDC zal tijdens de CCSA-bijeenkomst deze week maatregelen voorstellen om de verspreiding van Covid over Songkran in te dammen.

Dit jaar vindt de grootste feestdag van Thailand plaats tijdens een vijfdaags lang weekend van 13-17 april.  Thais reizen terug naar hun geboorteplaats om families te bezoeken en respect te betuigen via de “Rod Nam Dam Hua”-ceremonie, waarbij mensen water op de handen van oudere familieleden gieten in ruil voor hun zegen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!