Brand in appartementsgebouw in Pattaya, honderden geëvacueerd en meerdere mensen gewond

PATTAYA:- Een buitenlandse man heeft fikse brandwonden opgelopen nadat een appartement in een appartementsgebouw in Zuid-Pattaya door brand werd verwoest, terwijl vier anderen verwondingen opliepen door het inademen van rook.

De brandweer van Pattaya rukte afgelopen nacht om 01:00 uur uit naar het Amazon Residence Condominium in Soi Wat Boon Kanjanaram 5 in de wijkgemeente Nongprue.

Brandweerlieden met meerdere brandweerwagens, de stadspolitie van Pattaya, de toeristenpolitie van Pattaya en onze razende stadsreporter “Snelle Jelle” kwamen ter plaatse kort nadat de eerste telefoontjes van snel denkende condo-bewakers binnenkwamen.

Er wonen ongeveer 200 honderd mensen in het condominium en de meesten van hen zijn buitenlanders. Toen reddingswerkers arriveerden, zagen zij dat veel bewoners om via de trappenhuizen uit het gebouw probeerde te ontsnappen. Brandweerlieden ontdekten dat de brand woedde in een ruimte op de achtste verdieping van het tweede gebouw van het complex.

Vier mensen liepen verwondingen op door te stikken in de rook. Een onbekende buitenlandse man liep ook verwondingen op door brandwonden en een hoofdwond. Hij werd met spoed naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht.

Bewakers van het condominium vertelden tegen “Snelle Jelle” dat ze door bewoners op de hoogte waren gebracht dat er brand was uitgebroken op de achtste verdieping voordat ze anderen hielpen om voor veiligheid uit het gebouw te ontsnappen en om hulp riepen. De bewakers werden geprezen door reddingswerkers en brandweerlieden voor hun snelle reactie bij het helpen van bewoners bij de evacuatie.

Op dit moment wordt de exacte oorzaak van de brand nog onderzocht en zal worden bijgewerkt wanneer de relevante autoriteiten een beoordeling van het getroffen appartement hebben voltooid.

Olleke Bolleke in Pattaya

Eén gedachte over “Brand in appartementsgebouw in Pattaya, honderden geëvacueerd en meerdere mensen gewond”

 1. Ik woon er pal naast.
  Ik werd gek van de herrie.
  Zekere150 meter vol met reddingsbrigade.gelukkig geen doden tot nu toe.
  Volgens de laatste berichten is de airco in brand 🔥🔥🔥 gevlogen.??

  Hulde voor de brandweer

  Vannacht hopelijk wat stiller

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!