Thailand beperkt het cannabisgebruik tot volwassenen na een reeks van klachten

BANGKOK:- Verschillende Thaise deskundigen hebben hun zorgen aan de regering bekend gemaakt, deze heeft nu nieuwe regels uitgevaardigd om de toegang tot marihuana en hennep te beperken tot mensen van minstens 20 jaar, nadat de decriminalisering van cannabis sinds 9 juni tot veel klachten leidde.

De Vice-premier en minister van Volksgezondheid, Khun Anutin Charnvirakul gisteren de nieuw voorschriften ondertekend om marihuana en hennep aan te merken als gecontroleerde planten.  Degenen onder de 20 jaar mogen de planten, die beide tot de cannabisfamilie behoren, niet in hun bezit hebben of gebruiken, tenzij ……….ze toestemming hebben van artsen, zei hij.

Deze maatregelen volgden op lokale berichten nadat er vier mannen, waaronder studenten van 16 en 17 jaar, deze week in ziekenhuizen in Bangkok werden opgenomen voor een behandeling van wat werd gedefinieerd als een overdosis cannabis.  De administratie van het grootstedelijke Bangkok, het BMA heeft laten weten dat het ook van plan is om cannabis op scholen te verbieden.

De regering zal ook regels uitvaardigen om het gebruik van cannabis in het openbaar te beperken of te verbieden en om cannabis in voedsel te controleren.  Deze regels zullen instrumenten zijn voor ambtenaren om misbruik te controleren en te voorkomen, zo zei Anutin.

Volgens de door het Departement van Thaise Traditionele en Alternatieve Geneeskunde voorgestelde regelgeving is het gebruik van cannabis op openbare plaatsen, zoals onderwijsinstellingen, warenhuizen en overheidsinstanties, verboden en is het gebruik van marihuana tijdens de zwangerschap en na de geboorte ook niet toegestaan.

 “We hebben het gebruik van de toppen niet genoemd, met name het gebruik ervan in voedsel”, zei de minister van Volksgezondheid. “Tot nu toe hebben we enkel de wet op het THC-gehalte.”

Deze wet beschouwt een laag THC-gehalte (tetrahydrocannabinol) als 0,2% per gewicht of lager.  Een hoger percentage voor cannabis- en hennepextracten – hoewel niet de plant zelf – is nog steeds illegaal.  THC is de belangrijkste psychoactieve stof in marihuana, waardoor mensen zich high voelen.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft óók richtlijnen opgesteld over het gebruik van cannabis bij het koken, zo mogen de mensen niet meer dan twee maaltijden met cannabis per dag consumeren.  Overconsumptie van cannabis kan leiden tot hersenbeschadiging en cannabisgebruik bij kinderen kan volgens de richtlijnen de zich ontwikkelende hersenen aantasten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!