De Thailand Pass en de vereiste Covid-verzekering behoren per 1 juli tot het verleden

BANGKOK:- De Thailand Pass-registratie en bijbehorende verplichte Covid19 verzekering worden voor iedereen per 1 juli afgeschaft, zo heeft één hoge regeringswoordvoerder aan de pers bekendgemaakt.

Khun Taweesilp Visanuyothin, de woordvoerder van het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, maakte bekend dat deze beslissingen gistermiddag tijdens een vergadering van de CCSA zijn genomen.

Per 1 juli  hoeven de aankomsten enkel hun vaccinatiecertificaten of Covid19 testresultaten te tonen.

Zonder dergelijk bewijs zullen deze aankomsten een antigeen-test op het vliegveld moeten ondergaan, deze testen blijven vereist totdat de regering alle noodmaatregelen om Covid-19 aan te pakken opheft.

Hoewel het Thailand Pass-registratiesysteem blijft bestaan, zal het alleen gebruikt worden bij reizigers om vermoedelijke symptomen van gevaarlijke en andere overdraagbare ziekten te melden, zoals bepaald door het ministerie van Volksgezondheid, aldus de bovengenoemde woordvoerder.

Op dit moment moeten bezoekers een Covid19 verzekeringsdekking van $ 10.000 hebben.  Vanaf 1 juli zal de overheid bezoekers wel blijven aanmoedigen om een ​​dergelijke verzekering af te sluiten, aldus de woordvoerder.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Varuth Hirunyatheb 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!