Thailand begint met een proefproject met afvalscheiding in Bangkok

BANGKOK:- Het stadsbestuur is in drie districten van de Thaise hoofdstad gestart met een proefproject om organisch afval te scheiden.

“Dit beleid had eigelijk al veel eerder ingevoerd moeten worden, want alle soorten huishoudelijk afval worden door elkaar gegooid in de bakken.  Als het afval kan worden gescheiden, zal dat het proces van hergebruik en recycling vergemakkelijken’, zo vertelde de gouverneur van Bangkok, khun Chadchart Sittipunt.

“We moeten beginnen bij de bron van het afval door mensen te stimuleren organisch afval te scheiden van de rest.  De BMA zal aparte containers voor nat afval opzetten en een procedure ontwikkelen voor de verwijdering ervan”, zei hij.

Het project zal worden uitgeprobeerd op nader te bepalen routes in de districten Nong Khaem, Pathumwan en Phaya Thai en er zullen 1.000 huishoudens bij betrokken zijn.

Khun Chadchart zei dat de vuilniswagens een aparte bak voor nat afval zullen hebben, dat als bio-meststof zal worden gebruikt.  Organisch afval maakt dagelijks ongeveer 30-40% van het stadsafval uit.

“Iedereen zou betrokken moeten zijn bij het terugdringen van organisch afval.  We beginnen met een kleine proef voordat we het project uitbreiden naar andere delen van de stad.  Als dit lukt, zal het de manier veranderen waarop afval wordt ingezameld, niet alleen in Bangkok, maar in de toekomst ook in het hele land”, zei hij.

Het stadsbestuur heeft richtlijnen opgesteld voor afvalverwijdering in scholen, gemeenschappen, kantoorgebouwen en sommige andere plaatsen om zelfdiscipline en begrip van de waarde van afvalsortering aan te moedigen.

Het Instituut voor Milieuonderzoek van de Chulalongkorn Universiteit heeft ook samengewerkt met meer dan 30 organisaties uit de private en maatschappelijke sector om een ​​operationeel plan op te stellen voor het beheer van de afvalbronnen van de hoofdstad van 2023 tot 2025.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!