Vice-premier Somkid Jatusripitak maakt de weg vrij voor kandidatuur voor premier van Thailand

BANGKOK:- De voormalig vice-premier Somkid Jatusripitak heeft ontslag genomen uit alle functies bij Saha Pathana Inter-Holding Plc (SPI) terwijl hij zich voorbereidt om genomineerd te worden voor premier door de partij Sang Anakhot Thai (Building Thailand’s Future) (SATP).

Het SPI schreef naar de Stock Exchange of Thailand om de Stock Exchange op de hoogte te stellen van het ontslag van khun Somkid als lid en voorzitter van de raad van bestuur van het bedrijf. Het SPI kondigde aan dat de heer Somkid het bedrijf heeft verlaten om andere verantwoordelijkheden op zich te nemen.

Khun Wichian Chavalit, een plv. SATP-leider en partijdirecteur, zei dat het ontslag van de heer Somkid bij de SPI de weg zou moeten effenen voor zijn kandidatuur voor premier, die later deze maand wordt aangekondigd.

De aankondiging zou echter eerder kunnen komen dan verwacht, nadat SATP-leider Uttama Savanayana vorige week zei dat de verkiezing van de partij zou worden aangekondigd voordat de wet op de verkiezing van parlementsleden werd aangenomen.  De wet wordt momenteel onderzocht door het Grondwettelijk Hof.

Khun Sontirat Sontijirawong, de eerste secretaris van de partij, zei eerder dat de khun Somkid een uitnodiging had aanvaard om door de partij voorgedragen te worden als premier.

De informatie over het vertrek van de khun Somkid uit de SPI werd gisteren door Suranand Vejjajiva, plv.  voorzitter van de SATP, op zijn Facebook-pagina gedeeld.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!