Geen apenslavernij in Thailand meer!, de boeren hebben nu een machine om kokospalmen te plukken 

THAILAND:- Het ministerie van Landbouw heeft een speciale machine uitgevonden om boeren te helpen bij het beklimmen van kokospalmen, zodat ze niet langer afhankelijk zijn van apen.

Dit was een reactie op een rapport uit 2020 van de People for the Ethical Treatment of Animals (Peta) waarin Thaise kokosboeren worden beschuldigd van het misbruiken van apen.  Peta heeft in veel landen aangedrongen op een verbod op het gebruik van apen in de landbouwindustrie.

Khun Rapeepat Chansriwong, de directeur-generaal van de afdeling, zei dat de klimmachine is gemaakt om de impact die Peta’s rapport heeft gehad op de kokosexport van Thailand te verzachten.

Hij voegde eraan toe dat de machine veiliger was dan het Indiase prototype omdat hij een riem bevat om de veiligheid van de klimmer te garanderen, en zei dat dit de industrie dichter bij automatisering zou brengen.

“Het klimapparaat weegt aan weerszijden 5 kilogram en stelt de gebruiker in staat om met 0,14 meter per seconde in de boom te klimmen”, legt hij uit.

Khun Rapeepat legde uit dat het ministerie van Landbouw een apenvrije standaard heeft vastgesteld als onderdeel van zijn goede landbouwpraktijken in reactie op Peta’s rapport en ook kleine kokosnootspruiten verkoopt.

De klimmachines worden geproduceerd door drie fabrieken.  Geïnteresseerden die er een willen kopen, kunnen bellen met het Agricultural Engineering Research Institute van de afdeling op (02) 579 2757.

 Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!