Thailand begint geleidelijk de landsgrenzen open te stellen, waarbij ook de toegangs- en quarantainevoorschriften worden versoepeld

~HET GAAT NIET VAN EEN LEIEN DAKJE~
(Het gaat niet vanzelf)

THAILAND:- Na méér dan een jaar geïsoleerd te zijn van de rest van de wereld om zich te beschermen tegen de verspreiding van Covid-19, kijkt Thailand optimistisch naar de toekomst en is het begonnen met het geleidelijk versoepelen van zijn toegangsregels en quarantaine procedures, waarvan er enkele deze maand in werking zijn getreden.  

Voor buitenlanders die tussen 1 april en 30 september 2021 Thailand willen binnenkomen, gelden nieuwe inreisregels, aangepast aan de huidige Covid 19 situatie.  

Hier een update van de in-reis regels:

  • 1. Geldig visum of inreisvergunning: afhankelijk van het doel van het bezoek.  
  • 2. Reisziektekostenverzekering: De verzekeringspolis moet worden afgesloten voor de gehele duur van het verblijf in Thailand en moet expliciet medische kosten omvatten van ten minste 100.000 US dollar in Thailand, inclusief voor Covid-19 behandelingen.  Een erkende reisziektekostenverzekering kan online worden verkregen bij de Thai General Insurance Association op http://covid19.tgia.org.  
  • 3. Certificaat van binnenkomst / COE: kijk even online op https://coethailand.mfa.go.th/.  
  • 4. Medisch certificaat voor Covid-19-testresultaat: laboratoriumtest met negatief resultaat met behulp van de RT-PCR-methode.  De medische verklaring moet in het Engels zijn opgesteld en mag niet meer dan 72 uur voor vertrek zijn afgegeven.  
  • 5. Reservering van een ASQ-accommodatie (“Alternatieve staatsquarantaine”): Een reserveringsbevestiging voor 10 dagen / 11 nachten is vereist.   Deze zijn online te boeken op https://asqthailand.com, https://asq.locanation.com, https://asq.ascendtravel.com, www.agoda.com/quarantineth.  

Quarantaine versoepelingen: 

  • 1. Kortere quarantaine: De verplichte Covid-19-quarantaine voor buitenlandse bezoekers en Thaise terugkeerders uit het buitenland is teruggebracht van 14 dagen / 15 nachten naar 10 dagen / 11 nachten.  Voor reizigers uit landen met nieuwe Covid-19 varianten geldt nog steeds de quarantaineperiode van 14 dagen / 15 nachten. Het Thaise ministerie van Volksgezondheid publiceert elke 15 dagen de lijst met getroffen landen en wordt voortdurend bijgewerkt.  Tijdens de quarantaine moeten reizigers twee RT-PCR-tests voltooien: tussen dag 3 en 5 en tussen dag 9 en 10. 
  • 2. Vrijetijdsactiviteiten in de quarantaine: tijdens de quarantaine mogen reizigers vrijetijdsactiviteiten doen op de aangegeven tijden en voorwaarden door het Thaise ministerie van Volksgezondheid zijn goedgekeurd.  Dit omvat bijvoorbeeld fitnesstraining in de buitenruimte of in de fitnessruimte en zwemmen in het zwembad van de ASQ-accommodatie en fietsen binnen een bepaald gebied.  Goederen en boodschappen kunnen nu ook van buitenaf besteld worden.  
  • 3. “Fit to Fly” -certificaat: buitenlandse reizigers hebben niet langer een certificaat van geschiktheid om te vliegen (“Fit to fly”) nodig, maar een medische verklaring voor een Covid-19-test met behulp van de RT-PCR-methode met een negatief resultaat dat dat wel doet niet langer duren dan 72 uur voor vertrek en geschreven in het Engels.  Voor Thaise onderdanen is ofwel een “Fit to fly” -certificaat of een negatief Covid-19-testresultaat vereist. 

Voor meer  informatie kijk even op:
https://thaiembdc.org/2021/03/26/relaxation-of-regulations-to-enter-thailand-and- procedures-of-the-quarantine-from-1-april-2021.  

Visumvrije toegang tot Thailand zijn voor de volgende landen mogelijk, enkel voor toeristen die Thailand tussen 1 april en 30 september 2021 zonder visum willen binnenkomen en voor maximaal 45 dagen: Andorra, Australië, België, Bahrein, Brazilië, Brunei, Tsjechië, Denemarken , Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittannië, Hongkong, Indonesië, Ierland, IJsland, Israël, Italië, Japan, Canada, Qatar, Korea, Koeweit, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Maleisië, Maldiven, Mauritius , Monaco, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oman, Oostenrijk, Peru, Filippijnen, Polen, Portugal, San Marino, Singapore, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zuid-Afrika, Zweden, Zwitserland, Turkije, Oekraïne, Hongarije, Verenigde Arabische Emiraten, Verenigde Staten van Amerika, Vietnam.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Div. Thaise kranten

Eén gedachte over “Thailand begint geleidelijk de landsgrenzen open te stellen, waarbij ook de toegangs- en quarantainevoorschriften worden versoepeld”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!