Het management van BTS zet een videoclip YouTube waarin ze de BMA vragen om de portemonnee te trekken

~VAN EEN KALE KIP KUN JE NIETS PLUKKEN~
(Er valt niets te halen bij iemand die niets heeft)

BANGKOK:- Het Bangkok Mass Transit System (BTSC) heeft een video op YouTube geplaatst waarin de Bangkok Metropolitan Administration (BMA) wordt gevraagd om de kosten terug te betalen die het had gemaakt om de Green Line-extensie te beheren.

Het BTSC heeft herhaaldelijk van de BMA terugbetaling geëist van de schuld van 30 miljard Baht die het had betaald voor de uitbreiding van de Groene Lijn en de daarmee verband houdende kosten sinds 2018. De betaling moest op 31 maart j.l. worden betaald.

Het BTSC is een dochteronderneming van de SET-beursgenoteerde BTS Group Holdings Plc en is eigenaar van de Silom Line van het National Stadium naar het Taksin Bridge-station en de Sukhumvit-route van Mor Chit naar On Nut.  De uitbreidingen van die twee lijnen zijn eigendom van de BMA, die BTSC had ingehuurd om de dienst te exploiteren.

De gouverneur van Bangkok, Khun Aswin Kwanmuang, had in februari gezegd dat het stadsbestuur geen geld had om de schuld terug te betalen.

De video die dit weekend werd uitgebracht, kreeg een voice-over van BTS-directeur, Khun Surapong Laoha-Unya.

In de video noemt de Skytrain-exploitant de schuld van 30 miljard Bt, waaronder meer dan 9,6 miljard Bt aan lonen voor het exploiteren van de Green Line-uitbreiding sinds 2018 en de aankoop van een treinbesturingssysteem ter waarde van meer dan 20 miljard Bt.

 “Het bedrijf heeft zijn best gedaan om zowel verantwoordelijkheid te tonen als een oplossing voor het probleem te bieden.  Maar het lijkt erop dat er problemen zijn binnen de problemen die de BTSC niet kan aanpakken ”, zei de man in de video.

Khun Surapong vertelde het publiek ook dat “er mensen zijn die niet willen dat dit probleem wordt opgelost, dus creëren ze redenen om het te belemmeren, zonder zich zorgen te maken over het effect op de toekomst, vooral op de algemene bevolking.”

Eind januari had de BTSC gedreigd de treindiensten op te schorten, tenzij de BMA haar schuld had betaald voor het exploiteren van de verlenging van de Groene Lijn sinds 2018.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!