De langste veerdienst van Thailand staat op het punt het ruime sop te kiezen

~HET RUIME SOP KIEZEN~
(De haven uitvaren)

CHONBURI / SONGKHLA:- Volgens de exploitant Seahorse Ferries, de nieuwe veerverbinding tussen de provincie Chonburi aan de oostkust van de Golf van Thailand en de provincie Songkhla in het diepe zuiden van de Golfkust zal het bedrijf in de eerste helft van dit jaar de eerste afvaart gaan maken. Een exacte datum is echter nog niet bekendgemaakt.  

De nieuwe oost-westverbinding over de Golf van Thailand moet een gat vullen in de groeiende Thaise markt voor zeevracht en zeevracht.  De exploitatie van de nieuwe zeeroute is in overeenstemming met het overheidsbeleid voor de ontwikkeling van de “Eastern Economic Corridor” (EEG), een speciale economische zone voor hightechindustrieën in de drie oostkustprovincies Chachoengsao, Chonburi en Rayong.  

Door nieuwe belangrijke routes te exploiteren, zoals de nieuwe veerverbinding tussen Chonburi en Songkhla, moet de logistieke verbinding met de doelmarkten worden geoptimaliseerd en moet de capaciteitsbenutting worden gemaximaliseerd.  

De route wordt bediend door een 136,6 meter lange Japanse RoPax-veerboot, die dekken heeft voor auto’s, vrachtwagens, bussen en goederen op wielen die snel en gemakkelijk kunnen worden geladen en gelost.  

“RoPax” is een afkorting voor “Roll On / Roll Off” van vracht en “Pax” voor passagiers.  Het schip biedt plaats aan 586 passagiers, 80 vrachtwagens en 20 auto’s.  

Het schip heeft verder een lobby, een restaurant en een ontspanningsruimte, evenals hotelkamerachtige hutten met bed, tv, toilet en douche voor twee tot vier personen in verschillende categorieën.  Het meest comfortabel is volgens de machinist de exclusieve “Premier” -cabine, die zelfs een jacuzzi heeft.  Aan de andere kant worden de “capsule” -slaapcapsules, die groot genoeg zijn voor een ongestoord dutje, tot een minimum beperkt.  Naast hutten en slaapcabines kunnen passagiers natuurlijk ook gewoon een normale stoel of een VIP-stoel in de vorm van een ligstoel boeken.  

De veerboot verplaatst zich met 17 knopen per uur en heeft 20 uur nodig voor het 600 kilometer lange traject over zee (over land: 1.000 kilometer).  De heenreis neemt om 14.00 uur vanuit de door de marine geëxploiteerde haven van Chuk Samet in Sattahip aanvang en komt de volgende dag om 10.00 uur aan in de zuidelijke haven van Songkhla, geëxploiteerd door Songkhla Southern Logistic 2009.  

De terugreis vanuit Songkhla vindt ook plaats om 14.00 uur, de veerboot komt de volgende dag om 10.00 uur aan in Sattahip.  De testvaarten zijn in april gepland.

Voor meer informatie en eventueel boeken, kunt u terecht op www.seahorse-ferries.com

Olleke Bolleke in Oost Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!