Thailand beëindigt op 30 september 2022 het Covid19 nooddecreet

BANGKOK:- Het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA heeft vandaag de beëindiging van het landelijke nooddecreet aangekondigd, aangezien het het land de Covid19 ziekt herclassificeert van ‘een gevaarlijke overdraagbare ziekte’ naar ‘een overdraagbare ziekte onder toezicht’ vanaf 1 oktober 2022.

De CCSA stelde ook dat vanaf 1 oktober 2022 internationale reizigers naar Thailand niet langer verplicht zijn om een ​​vaccinatiebewijs of ATK-testresultaten te tonen.

De beëindiging van het Covid19 nooddecreet dat sinds 19 maart 2020 25 keer verlengd werd heeft tot gevolg dat de CCSA automatisch wordt ontbonden en dat alle regelingen, mededelingen en bevelen van de minister-president en het kabinet onder het besluit worden ingetrokken.

Sinds de pandemie is Thailand vanaf juli 2021 geleidelijk heropend voor internationaal toerisme met de programma’s Phuket Sandbox, Samui Plus en 7+7 Extension. Dit werd gevolgd door een heropeningstijdlijn in vier fasen van oktober 2021 tot januari 2022.

Het koninkrijk ging de fase in van volledige heropening vanaf 1 juli 2022, met de verwijdering van het Thailand Pass-registratieschema en buitenlanders die alleen binnen 72 uur na de reis een bewijs van vaccinatie of een negatief ATK-testresultaat hoeven te tonen, wordt dit opgeheven vanaf 1 oktober 2022.

Daarnaast keurde het kabinet een verlenging van de verblijfsduur goed tot 45 dagen (van 30 dagen) voor toeristen uit landen/gebieden die recht hebben op visumvrijstelling, en tot 30 dagen (van 15 dagen) voor degenen die in aanmerking komen voor een Visa on Arrival (VOA) . Dit geldt van 1 oktober 2022 tot en met 31 maart 2023.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: บริษัท โสภณ เคเบิ้ล ที.วี.และสื่อสาร พัทยา จำกัด 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: TPN News 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!